Tesla Cybertruck – primul autovehicul uşor care va fi compatibil cu încărcare de 1 MW

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum câteva ore, exact după cinci ani de la prezentarea prototipului, Tesla a organizat la fabrica din Nevada un eveniment prin care a marcat startul livrărilor modelului Semi celor de la Pepsi, însă nu s-au anunţat careva detalii suplimentare, un plan de producţie sau mai ales o listă de preţuri. Totuşi, a fost făcută de către Elon Musk o declarație interesantă.

La fel ca Semi, noul pickup Cybertruck va fi capabil să se încarce rapid cu până la 1 MW! Totuşi, nu s-a menţionat dacă o astfel de caracteristică va fi standard sau opţională.

Se ştia deja că Tesla are o tehnologie de încărcare de 1 MW în pregătire pentru Semi, dar la evenimentul de astăzi a anunţat-o oficial, fiind numită “1 MW+ DC Charging, tehnologie de răcire cu imersiune”. Cu aceasta se introduce şi a patra versiune de Supercharger (V4, Megacharger) care va pompa energie cu o astfel de putere. Până în prezent Tesla operează terminale V1 (maximum 120 kW), V2 (maximum 150 kW) şi V3 (maximum 250 kW).

Pe lângă timpii de încărcare reduşi, dar şi folosirea unui cablu răcit cu apă, tehnologia permite obținerea performanței mari în același mic factor de formă! Cablul de încărcare va fi identic în grosime cu cel al unui terminal V3! Noul încărcător rapid va fi disponibil din anul care vine.

În cadrul evenimentului, Tesla a mai confirmat că unitatea de propulsie de pe Semi funcţionează cu o tensiune de 1.000 V şi aceasta va fi utilizată şi pe alte vehicule, fără să dea detalii.

Conform ultimelor informaţii, producţia lui Cybertruck ar fi setată să înceapă la mijlocul lui 2023. Şi, în continuare, există un mare interes pentru el. Numărul de precomenzi s-ar ridica la 1.6 milioane, conform unui contor de rezervări online, creat de fani ai modelului.

Conform acestui tracker, în mai 2021, numărul de precomenzi a ajuns la un milion, iar până în luna noiembrie a aceluiași an, producătorul auto colectase deja 1.3 milioane.

Absolut toată lumea poate rezerva un Tesla Cybertruck, pentru care este necesară depunerea unui depozit complet rambursabil în valoare de 100 USD. Astfel, dacă este să credem acestor date, compania a atras deja investiții suplimentare în valoare de aproximativ 162 de milioane de dolari.

De asemenea, s-a estimat deja că, dacă toate aceste 1.6 milioane de precomenzi se vor transforma în comenzi şi achiziții reale, atunci veniturile totale ale companiei vor fi de 123 de miliarde de dolari, cel puţin!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/