Top mărci de maşini a căror şoferi încalcă cel mai des legea pe drumurile din ţară

Inspectoratul Naţional de Patrulare a realizat un clasament interesant făcut pe baza încălcărilor depistate în anul 2016 pe drumurile din Republica Moldova.

Mai exact, poliţia a stabilit modelele de automobile, după mărci, a căror proprietari au fost văzuţi că încalcă legea cel mai des.

FOTO: unimedia.info

Potrivit INP, zilnic, sute de șoferi încalcă regulile de circulație și pun în pericol viața altor participanți la trafic.

Printre neregulile care sunt depistate cel mai des sunt: trecerea liniei „Stop”, depășirea vitezei, trecerea intersecției la semnalul de interzicere al semaforului, etc.

FOTO: unimedia.info

Totodată, o veste bună care se atestă în statistica Inspectoratului Naţional de Patrulare este că încălcările comise în 2016 sunt în scădere faţă de 2015.

Cât priveşte topul mărcilor de maşini a căror şoferi au fost văzuţi că încalcă legea cel mai des, acesta a fost compus din 10 poziţii.

Cele mai multe nereguli le-au făcut conducătorii de Mercedes-uri – 13.451 de maşini observate. Locul secund este ocupat de Dacia, cu 12.435 de maşini luate sub vizor.

FOTO: unimedia.info

Pe locurile 3, 4 şi 5 s-au poziţionat şoferii care conduc maşini de model Toyota (11.828), Volkswagen (9.602) şi BMW (8.015). În clasament au mai fost incluse mărcile Opel, Skoda, Renault, Hyundai și Ford, însă numărul încălcărilor acestora nu a fost specificat.

În concluzie, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să adapteze permanent viteza de deplasare, să nu se angajeze în depășiri neregulamentare și să acorde un plus de atenție conducerii prin intersecțiile nedirijate, vitezei cu care rulează și colegilor de trafic.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/