(video) Drag race: Noile Ford Shelby GT500 vs Chevrolet Camaro ZL1 1LE vs Dodge Challenger Hellcat Redeye

A apărut cea mai fierbinte liniuţă de la începutul anului 2020 şi este o adevărată bătălie a titanilor de peste ocean. Cele mai noi trei muscle car-uri, care sunt şi rivale în acest segment, au fost aliniate la linia de start pentru a se afla care din acest trio este cel mai tare.

Toate cele trei au tracţiune spate, cutie de viteze automată şi sistem Launch Control. Pista pe care s-a rulat de mai multe ori avea suprafaţa rece iniţial, însă chiar şi după ce roţile au fost încălzite de-a binelea, câştigător mereu a fost unul şi acelaşi automobil.

Ţinem să amintim pe scurt caracteristicile maşinilor:

Ford Mustang a participat în această cursă în versiunea sa de top Shelby GT500, care este dotată cu cel mai puternic V8 Supercharged din lume, care a făcut modelul cea puternică maşină stradală a mărcii. Agregatul de 5.2 litri produce în total 771 CP şi 847 Nm de cuplu.

Noul Mustang Shelby GT500 este şi primul Mustang care este dotat cu o cutie de viteze robotizată preselectivă cu două ambreiaje. Transmisia marca TREMEC are şapte rapoarte. Greutatea maşinii este de 1.840 de kg.

Cifrele la capitolul performanţe dinamice nu au fost încă dezvăluite, fiind anunţate doar unele aproximative: acceleraţie de pe loc şi până la 97 de km/h sub 3.5 secunde, iar 402 metri îi poate parcurge sub 11 secunde. Viteza maximă la fel nu a fost dezvăluită, însă la sigur trece de 250 de km/h.

A doua maşină participantă este cel mai puternic Chevrolet Camaro de serie al momentului – în versiune ZL1 1LE! Ştim că are sub capotă un motor V8 Supercharged de 6.2 litri care produce 659 CP/881 Nm şi care este cuplat o cutie de viteze mecanică cu şase trepte (standard), însă în acest caz o are pe cea opţională automată cu 10 trepte!

Chevrolet Camaro ZL1 1LE cântărește mult mai puțin decât concurenții săi – 1.765 kilograme, însă are cel mai slab motor din trio. Poate face 0-97 de km/h la fel în sub 3.5 secunde, iar 402 metri îi poate parcurge 11.5 secunde după luarea piciorului de pe frână.

A treia maşină este noul Dodge Challenger Hellcat Redeye cu un kit widebody, al doilea cel mai puternic Dodge, perfect stradal, după faimosul Demon. Este cea mai puternică din acest trio, însă şi cea mai grea – 2.053 de kg!

Sub capotă ascunde un V8 HEMI de 6.2 litri, conectat la cel mai masiv supercharger de pe vreo maşină de serie (2.7 litri), două pompe de combustibil în loc de una, un mecanism de reglare a supapelor modificat, biele mai rezistente şi alte modificări dintr-un total de 25. Drept rezultat, dacă SRT Demon pune la dispoziţie 852 de CP şi 1.044 Nm de cuplu, atunci SRT Hellcat Redeye produce 808 CP şi 958 Nm de cuplu! Cutia de viteze este una automată cu opt trepte şi cu un hidro transformator mai rigid.

Acceleraţia 0-97 de km/h o face în 3.4 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 327 de km/h! O distanţă de 402 metri o parcurge în 10.8 secunde.

Dodge nu se sfiește să spună că atunci când maşina rulează cu performanţe maxime, consumul de combustibil este de 5.4 litri pe minut! Astfel, un rezervor plin de carburant se epuizează timp de 11 minute.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise