Veste proastă pentru fanii europeni ai noului Ford Mustang Shelby GT500

Noul Ford Mustang Shelby GT500 a fost adus în această vară la Festivalul de Viteză de la Goodwood, mulţi considerând că aceasta este o prezentare demonstrativă înainte de lansarea locală pe continentul european. Mai nou aflăm însă o veste proastă pentru fanii automobilului.

Potrivit Muscle Cars and Trucks, coupeul super sport nu va fi adus în Europa şi respectiv nu va putea fi cumpărat prin canale oficiale. Marketing managerul Ford Performance, Jim Ownes, a confirmat că modelul va fi vândut doar în America de Nord (Canada, SUA, Mexic) şi Orientul Mijlociu. Unul dintre principalele motive declarate îi este motorul V8 de 5.2 litri care nu corespunde standardelor de emisii impuse de UE.

GT500 nu este singurul Mustang pe care Ford a decis să nu-l vândă în Europa. De exemplu, modelul GT350 nu este, de asemenea, oficial pus la dispoziția clienţilor pe piața europeană, însă acest coupe poate fi achiziționat de exemplu de la atelierul german de tuning care este şi importator de maşini americane – Geiger Cars. Compania aduce de peste ocean o mulțime de produse din SUA, de la Cadillac-uri până la Dodge-uri şi altele, de aceea nu este exclus că şi GT500 va apărea în listă.

Mai trebuie de menţionat că această decizie a fost luată chiar dacă vânzările de Mustang sunt în creştere pe bătrânul continent. În primul trimestru al acestui an au fost realizate 2.300 de maşini, cu 27% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2018. Cea mai recentă versiune dedicată exclusiv pieţei din regiunea noastră este Mustang55.

Amintim că în prezent cel mai puternic Ford Mustang care poate fi cumpărat în Europa este versiunea Bullitt.

Vezi şi: (video) Ford dezvăluie câţi CP produce noul Mustang Shelby GT500

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/