Ultima oră! Pentru prima dată din vara lui 2009, preţul motorinei îl depăşeşte pe cel al benzinei 95

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Iată că am ajuns să trăim şi aceste timpuri. Preţul plafon al motorinei l-a depăşit pe cel al benzinei 95! Noile tarife calculate de ANRE vor intra în vigoare începând cu ziua de mâine, 30 martie 2022.

Benzina cu cifră octanică 95 nu va costa mai mult de 27.17 lei pentru un litru (+6 bani), iar motorina standard se va găsi cu maximum 27.25 lei, cu 28 de bani mai mult decât tariful stabilit pentru astăzi.

Ultima dată în istoria țării când motorina era mai scumpă decât benzina 95 a fost în perioada iunie 2008 – mai 2009, conform datelor ANRE. Atunci prețul motorinei era mai aproape de 14 lei pentru un litru decât cel al benzinei.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară.

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE. După posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanţii fie cu preţurile maximale calculate de ANRE, fie cu unele mai mici decât acestea.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/