(update) Ultima oră: Șoferul care ar fi provocat accidentul rutier de pe bd. Decebal, reţinut

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(04.08.2023, update #2)


(04.08.2023, update #1) Poliţia Capitalei ne-a confirmat deschiderea cauzelor penale în baza articolelor 264 (Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport) şi 266 (Părăsirea locului accidentului rutier) din Codul Penal, cele pe care le-am anticipat iniţial.

Cât priveşte identitatea persoanei reţinute, nu ni s-a confirmat şi nici infirmat că ar fi tânărul pe care o sursă ni l-a numit, motivându-se prin faptul că sunt date cu caracter personal. Urmează deci să aşteptăm înregistrarea dosarului în vreo instanță şi prima şedinţă de judecată pentru ca să-l aflăm.


(03.08.202, articol iniţial) Șoferul care ar fi provocat (chiar dacă e evident, conform legislaţiei în vigoare, nu se poate spune direct că un şofer a provocat un accident până la decizia instanţei de judecată) accidentul rutier de pe bd. Decebal din capitală la data de 24 iulie, ulterior fugind de la fața locului, a fost reținut de polițiștii capitalei în urma unei informații operative și a măsurilor speciale întreprinse.

Bărbatul are 31 de ani și este originar din raionul Briceni, iar la moment acesta depune declarații și urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

Pe acest caz au fost intentate două cauze penale (nu se menţionează în baza căror articole din Codul Penal, dar cel mai probabil: pentru vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii unei persoane implicate în accident (sancțiunea prevăzută este de până la şapte ani de închisoare cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport) şi pentru părăsirea locului accidentului rutier (amendă, muncă în folosul comunităţii sau până la doi ani de închisoare).

Amintim că în urma accidentului cinci persoane au ajuns la spital cu diferite traumatisme. În accident au fost implicate patru automobile de marca Volkswagen, Skoda, Mercedes-Benz și Peugeot.

Anunţul despre reţinere a avut loc într-un mod interesant, coincidență sau nu, la câteva ore după ce am publicat articolul dat:

Cmentariile sunt închise