Ultimele trei zile în Moldova: 14 accidente rutiere, soldate cu două decese şi 17 persoane rănite

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

IGP a dat publicității o mini statistică a accidentelor care s-a produs în weekend. În ultimele trei zile, pe teritoriul țării au avut loc 17 accidente rutiere grave, soldate cu două persoane decedate și alte 17 traumatizate. Iată detalii despre câteva dintre cazuri:

  • Chișinău: La data de 14 iulie, în jurul orei 00:30, în municipiul Chișinău, pe str. Ismail intersecție cu str. A. Iancu, s-a produs un accident rutier cu tamponare de pieton. Șoferul unui automobilului de model BMW, condus de o persoană neidentificată, a lovit un tânăr de 19 ani domiciliat în municipiul Chișinău.
  • Florești: La 14 iulie, în jurul orei 11:55, un minor de 11 ani, deplasându-se cu bicicleta pe o stradă din sat, ieșind de pe strada secundară pe strada principală, nu a cedat trecerea și s-a ciocnit într-un Peugeot, condus de un șofer de 43 de ani, care nu se afla în stare de ebrietate. În urma impactului, minorul a fost transportat la spital pentru acordarea ajutorului medical.
  • Nisporeni: La 14 iulie, ora 11:30, un bărbat de 35 de ani conducând o bicicletă cu viteză neadecvată situației rutiere, într-o curbă a pierdut controlul ghidonului și s-a răsturnat. În rezultatul accidentului rutier, biciclistul s-a adresat după ajutor medical la Spitalul Raional Nisporeni. Fiind testat alcoolscopic, rezultatul a fost de 0.78 mg/l alcool în aerul expirat.
  • Ialoveni: La 14 iulie, aproximativ la ora 21:50, în localitatea Ulmu, un tânăr de 18 ani aflat la volanul unui BMW, treaz, dar fără a deţine permis de conducere, a lovit un bărbat de 38 de ani, ulterior părăsind locul producerii accidentului rutier. La fața locului a fost solicitată ambulanța, pietonul fiind transportat la spital cu diferite traumatisme.
  • Călărași: La data de 14 iulie, la ora 21:24, în or. Călărași, un minor de 11 ani, conducând o trotinetă electrică fără cască de protecţie, a pierdut controlul ghidonului căzând pe asfalt și lovindu-se la cap. La moment minorul este internat cu comoţie cerebrală şi suspecții de traumă cranio-cerebrală.
  • Orhei: La data de 15 iulie, aproximativ la ora 10:00, un șofer de 34 de ani, în apropiere de satul Ciocîlteni, din neatenție a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat. În calitate de pasageri erau soția, mama, tata, fiica şi feciorul.
  • Rîşcani: În aceeași zi, aproximativ la ora 9:20, un șofer de 20 de ani ce conducea un Chevrolet pe str. Gheorghe Madan a lovit un pieton de 26 de ani.
  • Anenii Noi: În seara zilei de 15 iulie, la ora 20:35, un bărbat de 55 de ani, cetăţean al Ucrainei, a lovit cu maşina pe o trecere de pietoni din satul Todireşti o femeie de 38 de ani. Aceasta a fost transportată la Spitalul Raional Anenii Noi, diagnosticul fiind contuzie cerebrală și contuzia țesuturilor moi la piciorul stâng.
  • Drochia: În aceeaşi seară, în jurul orei 19:57, în oraşul Drochia, un biciclist de 34 de ani se deplasa cu viteză excesivă şi la un moment dat a pierdut controlul ghidonului, căzând jos. A fost transportat la spitalul din or. Drochia cu diferite traumatisme.
  • Telenești: În aceeaşi seară, în jurul orei 17:30, în localitatea Țînțăreni din raionul Teleneşti, un bărbat a pierdut controlul unui hipomobil. Un pasager a căzut din el şi a fost transportat la spital cu diverse traumatisme. Conducătorul avea o concentrație de 0.92 mg/l de alcool în aerul expirat, iar pasagerul 0.62 mg/l.
  • Chișinău: La data de 16 iulie 2023, în jurul orei 22:54, prin intermediul apelului unic de urgență 112, poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier cu implicarea unui pieton pe str. Calea Ieșilor. La fața locului polițiștii au stabilit că, un tânăr de 19 ani, conducând o Toyota, a trecut cu automobilul peste un bărbat! În urma traumatismelor primite acesta din urmă a decedat.
  • Comrat: La data de 16 iulie, în jurul orei 22:59, în localitatea Congaz, şoferul unui autoturism KIA a lovit o motocicletă Viper pe care se afla un bărbat şi o pasageră, ambii alegându-se cu traumatisme.
  • Fălești: Ieri, în jurul ore 4:20, în apropiere de satul Măgureanca din raionul Fălești, pe banda de deplasare a fost depistat cadavrul unei persoane de gen masculin, de 36 de ani, locuitor al raionului Cimișlia, care se afla în raionul Făleşti la rude. Avea semne de moarte violentă, caracteristice tamponării de către un vehicul. În urma măsurilor întreprinse de către angajații de patrulare, aproximativ la orele 10:10, în mun. Bălți, a fost oprit un Mercedes-Benz Vito, condus de un șofer de 67 de ani, domiciliat în satul Bulhac din raionul Ungheni, suspectat de comiterea accidentului.
  • Chișinău: Tot ieri, în jurul orei 16:56, prin intermediul serviciului unic 112, poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier pe str. Albișoara, cu implicarea unui motociclist. Un conducător de Mercedes-Benz de 30 de ani a lovit motocicleta CFMOTO 650NK, condusă de un bărbat în vârstă de 30 de ani, care s-a ales cu multiple traumatisme. Poliția stabilește toate circumstanțele producerii accidentului.

Cmentariile sunt închise