Un sondaj comandat de Polestar dezvăluie motive pentru care oamenii cumpără mașini electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Polestar, marca premium suedeză de mașini electrice de performanță, a efectuat cercetări care au descoperit că 55% dintre șoferii din SUA achiziționează mașini electrice din alte motive decât beneficiile ecologice. Tehnologia în vehicul, conectivitate perfectă și ofertele de sisteme de infotainment au fost numite drept cele mai importante decizii pentru consumatorii care trec de la o maşină cu motor cu ardere internă la una complet electrică.

„Ideea ca luxul să fie definit de ceea ce este „sub capotă” a fost înlocuită în era electrică cu prioritizarea conectivității fără întreruperi, integrarea în ecosistemele digitale existente și designul UX bun. Oamenii trec la mașini electrice din mai multe motive decât din cele de mediu, iar concentrarea Polestar pe tehnologia în vehicul înseamnă că pot avea tot ce își doresc într-un pachet ecologic.”

Gregor Hembrough, șeful Polestar North America

Polestar 2 a fost primul vehicul lansat pe piață cu sistemul de infotainment revoluționar dezvoltat de Google. Sistemul dispune de Google încorporat, inclusiv un control vocal lider în industrie prin Google Assistant. Acest lucru permite controlul funcțiilor folosind comenzi vocale naturale, inclusiv navigaţia prin Google Maps, sistemul de climatizare, muzică, telefon și multe altele.

Imaginea mărcii face, de asemenea, o diferență pentru consumatori pe baza criteriilor demografice de vârstă: 57% dintre mileniali (cu vârste între 25 și 40 de ani) sunt încrezători în noile mărci de mașini electrice, comparativ cu doar 28% dintre baby boomeri (cu vârste între 57 și 75 de ani). Aproape jumătate (46%) dintre toți respondenții sunt mai deschiși către mărci noi și start-up-uri precum Polestar atunci când vine vorba de achiziționarea unei mașini electrice.

În ciuda faptului că conștiința ecologică nu este neapărat un factor determinant pentru peste jumătate dintre respondenți, șoferii mai tineri sunt, de asemenea, mult mai preocupați să pară conștienți de mediu în comparație cu omologii lor mai în vârstă.

Pentru respondenții generației Z (cu vârste între 18-24 de ani), conştiinţa personală faţă de mediu în ochii celorlalți este un factor important, 12% spunând că ar fi cel mai important aspect atunci când se alege o mașină electrică în comparație cu un vehicul cu ardere internă. Este de două ori mai mulți decât cei de la Millennials (cu vârste între 25 și 41 de ani) și de peste trei ori mai mulți decât cei din generaţia Baby Boomers (57-74).

Pentru a obține aceste date, Polestar a comandat un sondaj de la compania de cercetare de piață OnePoll, desfășurat la începutul acestui, cu chestionarea a 5.086 de proprietari de electromobile şi maşini cu motoare termice din toate cele 50 de state din SUA. Sondajul i-a chestionat pe șoferi cu privire la starea acceptării mașinilor electrice, a infrastructurii de încărcare și a percepției mărcilor de mașini electrice atunci când cumpără un vehicul.

Cmentariile sunt închise