(update) Și pentru astăzi Cod Galben. Ce fenomene meteo se așteaptă în toată Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 14.06.2024) Începem ziua de muncă cu o nouă avertizare meteo în vigoare. Aplicațiile meteo arată că va ploua practic toată ziua, astfel că nu se exclude prelungirea acestui nou Cod Galben.

Meteorologii de la Chișinău spun că astăzi instabilitatea atmosferică va persista. Ceea ce înseamnă din nou pe arii extinse averse însoțite de descărcări electrice, izolat puternice și local cu pericol de grindină. Vântul va sufla din nord-est slab la moderat, în timpul instabilității cu unele intensificări.

‼️AVERTIZARE METEOROLOGICĂ‼️ 🟡COD GALBEN – 14.06 ora 8:00 – ora 13:00‼️⚠️Fenomenul vizat: 🌩Instabilitate…

Posted by Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova on Thursday 13 June 2024

(update 13.06.2024) O nouă avertizare meteo Cod Galben de instabilitate atmosferică, emisă la ora 9:25. Aplicațiile mobile indică despre o probabilitate de 100% a precipitațiilor începând cu ora 12:00. Acestea vor continua până seara, iar de la noapte va începe o nouă ”sesiune” care va continua mâine până seara.

Pe lângă fenomenele meteo deja „tradiționale”, sinopticienii spun că se vor înregistra cele mai mari cantități de apă acumulată de când a început seria de Coduri Galbene – până la 49 litri per metru pătrat! Fiți deci atenți la fenomenul acvaplanării!

‼️AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – 🟡COD GALBEN‼️ ⚠️Fenomenul vizat: 🌩Instabilitate atmosferică📆Intervalul de acțiune:…

Posted by Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova on Wednesday 12 June 2024

‼️Primăria Municipiului Chișinău ATENȚIONEAZĂ. Cod Galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd descărcări electrice…

Posted by Primăria Municipiului Chișinău on Wednesday 12 June 2024

Atenție❗Noi atenționări de la #meteorologi, Cod Galben de instabilitate atmosferică cu ploi 🌧 intensificări ale…

Posted by Poliția Republicii Moldova on Thursday 13 June 2024

Vezi și: Atenționările și recomandările IGSU în contextul avertizării meteo de instabilitate atmosferică


(update 11.06.2024)

‼️AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – 🟡COD GALBEN‼️ ⚠️Fenomenul vizat: 🌩Instabilitate atmosferică📅Intervalul de acțiune: 11.06…

Posted by Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova on Tuesday 11 June 2024

Iar prognoza meteo valabilă pentru următoarele 24 de ore, începând cu 21:00, spune că în noaptea ce urmează va persista instabilitate atmosferică. Respectiv, pe arii extinse vor cădea averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla din nord-vest slab la moderat, în timpul instabilității cu unele intensificări.

Temperaturile minime noaptea vor oscila între +15..+20°C. Ziua, temperaturile maxime vor coborî la valori cuprinse între +24..+29°C.


(update 10.06.2024) Canicula aduce precipitații cu grindină în Republica Moldova. A fost emisă o alertă meteo Cod Galben în această după amiază, valabilă pentru întreg teritoriul țării.

‼️AVERTIZARE METEOROLOGICĂ‼️ 🟡COD GALBEN ⚠️Fenomenul vizat: 🌩Instabilitate atmosferică📅Intervalul de acțiune: 10.06…

Posted by Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova on Monday 10 June 2024

(update 09.06.2024) Continuăm cu seria de alerte meteo. Astăzi au fost emise două Coduri Galbene, unul dintre care chiar acum seara!

‼️AVERTIZARE METEOROLOGICĂ‼️ 🟡COD GALBEN Fenomenul vizat: ☀️Caniculă📅Intervalul de acțiune: 10.06.2024 ☀️Pe arii…

Posted by Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova on Sunday 9 June 2024

‼️AVERTIZARE METEOROLOGICĂ‼️ 🟡COD GALBEN ⚠️Fenomenul vizat: 🌩Instabilitate atmosferică📅Intervalul de acțiune:…

Posted by Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova on Sunday 9 June 2024

(update 08.06.2024) Meteorologii au emis un nou Cod Galben. Însă l-au afișat doar pe meteo.md, fără niciun anunț făcut public pe rețelele de socializare.

Chiar dacă le distribuim acum, descoperindu-le de curând, informațiile încă sunt relevante până duminică dimineața! Iată ce precipitații s-ar mai putea înregistra după valul care a fost în această seară:


(update 07.06.2024)

‼️AVERTIZARE METEOROLOGICĂ‼️🟡COD GALBEN Fenomenul vizat: 🌦Instabilitate atmosferică📅Intervalul de actiune:…

Posted by Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova on Friday 7 June 2024

Încă o atenționare!

⚠️AVERTIZARE HIDROLOGICĂ⚠️🌊Conform condițiilor hidrometeorologice anterioare și actuale, în munții Carpați (Ucraina)…

Posted by Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova on Friday 7 June 2024

(update 04.06.2024)


(update 03.06.2024) Continuă seria de alerte Cod Galben de instabilitate atmosferică! La noapte este așteptată și o intensificare a descărcărilor electrice!


(update 01.06.2024) O nouă alertă meteo Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă pentru toată țara! A fost lansată acum câteva minute. Intervalul de acțiune: astăzi între orele 14:40 și 24:00.

Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2 ) cu grindină slabă și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s!


(update 30.05.2024) Încă o alertă meteo, a treia consecutivă. Și astăzi va fi valabil un Cod Galben de vreme instabilă în toată țara. Intervalul de acțiune: orele 10:00-22:00.

Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină! În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-35 l/m2! Vor fi și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s!

FOTO: facebook.com/oleg.bugai.3

(update 29.05.2024) Meteorologii au prelungit acel Cod Galben de instabilitate atmosferică lansat ieri. Este la fel valabil pentru întreg teritoriul Republicii Moldova. Intervalul de acțiune: orele 12:00-24:00.

Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină slabă. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-35 l/m2! De asemenea nu vor lipsi și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s!


(28.05.2024)

Meteorologii de la Chișinău au lansat expres o avertizare meteo Cod Galben. Aceasta a intrat deja în vigoare și va fi valabilă până la ora 24:00, dacă nu se va prelungi. Avertizarea vizează întreg teritoriul Republicii Moldova.

În intervalul de timp menționat se va înregistra instabilitate atmosferică. Mai exact, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată. Izolat vor fi și averse puternice (15-25 l/m2) cu grindină slabă! Dar și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 m/s.

Vreme instabilă este așteptată și mâine conform prognozelor meteo internaționale, dar și joi până seara.

Cod Galben de instabilitate atmosferică
Cod Galben de instabilitate atmosferică

În contextul celor spuse!

Atrageți atenția unde și lângă ce parcați, ca să fiți siguri că nu va cădea nimic de sus, gen crengi uscate sau materiale de construcție! De asemenea, celor care își fac griji de posibilele consecințe ale grindinei li se recomandă căutarea de adăposturi.

Nu în ultimul rând, cunoașteți bine deja din experiențele anilor trecuți pe ce străzi se adună multă apă și care pot fi inundate în caz de ploaie torențială. Pe acestea există și indicatoare care spun despre riscul inundării! Evitați-le!

Vezi și: (video) Ştiai asta? Cu ce viteză trebuie să conduci constant o decapotabilă ca să nu-ți plouă în habitaclu

Cmentariile sunt închise