(update) Opel arată preliminar faţa şi designul interior al noului Mokka

(update 09.06.2020) Următorul Opel Mokka va fi primul model care va arăta noua față a brandului german. Opel Vizor se numeşte noul limbaj de design frontal care se va regăsi şi pe alte viitoare modele ale mărcii, de fapt fiind arătat într-o formă preliminară acum câţiva ani pe conceptul GT X Experimental.

Acesta imită vizual orificiul unei căşti de protecţie care acoperă integral faţa unui om, încorporând într-o singură linie, secţiune, grila de radiator, farurile şi logoul Opel. Astfel va fi mai uşor şi chiar mai estetic de ascuns aceeaşi pseudo grilă de radiator pe care o au de regulă electromobilele.

Legendara primă generație Opel Manta a inspirat conceptul inițial al acestei caracteristici elegante: pentru noul Mokka, designerii au reinventat literalmente grila modelului Manta cu două module de faruri pe o suprafață neagră, încadrată de o bară cromată subțire.

SUV-ul compact va fi oferit pe piaţă cu două tipuri de faruri la alegere: full LED sau IntelliLux LED matrix.

Iar la interior Opel a ales să instaleze un Pure Panel, un înalt tehnologizat cockpit digital, care combină două monitoare în format HD într-un panou unic, ceva similar cu ceea ce vedem şi pe ultimele Mercedes-uri.

Majoritatea comenzilor vor fi accesate de pe ecranul tactil central, butoanele fizice fiind reduse la un număr minim. Mai putem observa şi un volan turtit în partea inferioară, soluţie care va face accesul mai confortabil.

De asemenea, noul Mokka va deveni primul Opel care poartă cu încredere numele său poziţionat central pe hayon, realizat cu un font nou, specific, mai jos de legendarul simbol al fulgerului. Varianta electrică va avea un “e” suplimentar denumirii.


(update 15.05.2020) Noi detalii despre noul Opel Mokka. Transfer pe platforma CMP şi -120 kg

Opel anunţă noi detalii despre noua generaţie Mokka, împreună cu un set de imagini suplimentare care deja ne permit să evaluăm forma şi proporţiile maşinii.

A doua generație Mokka va fi situată între modelele Crossland X și Grandland X, dar aspectul său va fi inspirat din designul conceptului Opel GT X Experimental. Ampatamentul va rămâne aproximativ neschimbat (în jur de 2.555 mm), însă platforma îi va fi una nouă, modulară, de tip CMP dezvoltată de grupul PSA. Aceasta înseamnă că “rudele”, dar şi rivalii cei mai apropiaţi îi vor fi Peugeot 2008 și DS 3 Crossback.

Compania spune că transferul pe noua platformă va reduce imediat greutatea maşinii cu 120 kg! De asemenea, un rol important în acest lucru îl va juca şi o tranziție la motoare cu trei cilindri, asta pentru că fostul Mokka avea unele doar cu patru. În același timp, corpul noului Mokka se anunţă a fi mai rigid cu 30% şi astfel va face faţă mai bine sarcinilor.

Din păcate, noul Opel Mokka își va pierde trenul de rulare cu tracţiune pe patru roți: platforma CMP este proiectată să aibă doar tracţiune faţă. Dar, în plus față de motoare pe benzină și diesel, ca şi în cazul noii generaţii Corsa, crossoverul va fi lansat într-o variantă electrică. Unitatea de propulsie pe modelele-rude franceze ar putea fi împrumutată, fiind formată dintr-un motor electric cu 136 CP și o baterie de 50 kWh.

Testele noului Mokka vor dura până la sfârșitul verii. Producția îi este programată să înceapă în al patrulea trimestru al acestui an, deși premiera va avea loc mult mai devreme. Mașinile vor fi pe piața europeană la începutul anului 2021.


(22.04.2020) Noul Opel Mokka va fi şi electric! Primul teaser oficial

Noul Opel Mokka este încă în varianta complet camuflată, dar pregătit pentru primele teste importante ale inginerilor Opel. Și este electric! Cea de-a doua generație Mokka este complet nouă, iar noua sa tehnologie, inclusiv e-power, este testată în detaliu, configurată și validată înainte de lansarea pe piață.

Prima generație a debutat în 2012. În acel moment, Mokka a impresionat prin dimensiunile sale compacte și aspectul robust. Noul model este de asemenea compact și robust, dar cu un aspect mult mai modern, mult mai adaptat pentru conducerea în oraș și are un design și mai atractiv.

Modelul va avea o variantă electrică chiar de la lansare. Clienții se pot bucura mai întâi de versiunea pur electrică, cu baterie, dar modelul va fi disponibil și cu motorizări termice.

Deși momentan doar în varianta camuflată, noul Mokka își arată deja proporțiile bine conturate, designul aliniat la viitoarea filosofie de design Opel. Noua generație Mokka combină ingineria germană cu un limbaj de design “pur”, cu linii clare. În plus, șoferii și pasagerii se vor putea bucura de un interior complet digitalizat. Designerii Opel au acordat o atenție deosebită simplificării.

“Am urmărit foarte atent dezvoltarea noului Mokka timp de doi ani și jumătate și sunt foarte mândru de acest nou Opel, care va fi electric de la început! Pot promite că noul Mokka va fi unul dintre cele mai interesante autovehicule din lunga noastră istorie! Această a doua generație arată tot ce înseamnă Opel astăzi, dar și ce va însemna în viitor, va schimba percepția asupra mărcii noastre. Inginerii noștri încă lucrează la aspecte importante, aștept cu nerăbdare să prezint noul Mokka în curând”, a spus Michael Lohscheller, CEO Opel.

Producția de serie a noului Mokka va începe în al patrulea trimestru al acestui an și varianta electrică va fi prima produsă. Aceasta urmează să ajungă la clienți la începutul anului 2021.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-premiera-noul-suv-compact-electric-conceptual-opel-gt-x-experimental/

https://autoblog.md/cate-o-statie-pentru-72-de-bastinasi-orasul-natal-al-lui-opel-devine-electric-city-pana-in-2020/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/