Vânzările de maşini noi în Moldova. Cum au stat lucrurile în luna mai

După un declin serios înregistrat în lunile martie şi aprilie, generat din cauza pandemiei de COVID-19 care a dus la instituirea unei stări de urgenţă în ţară şi la aplicarea unor restricţii, printre care şi sistarea activităţii centrelor auto, vânzările de maşini noi din Republica Moldova și-au revenit un pic în luna mai.

Pentru prima dată, excepţie fiind luna ianuarie (442) de la începutul acestui an, s-a reuşit vânzarea a peste 400 de automobile într-o lună calendaristică!

FOTO: autohaus-neutraubling.de

Potrivit datelor statistice de care dispunem, în mai 2020 s-au putut înmâna cheile a unui număr total de 405 automobile noi. Cifra este mai mare cu 63.45% comparativ cu rezultatele înregistrate în luna aprilie, atunci când s-au comercializat doar 148 de maşini, poate cel mai mic indicator din acest an.

De asemenea, dacă este să comparăm starea lucrurilor cu luna mai din 2019 (554 maşini realizate), volumul de vânzări în mai 2020 este mai mic cu 26.98%.

Aşadar, cu cifrele din luna mai incluse, aflaţi că în total în cele cinci luni din acest an, care deja s-au scurs, au fost vândute 1.667 de maşini noi. În aceeaşi perioadă a anului trecut s-a reuşit comercializarea a 2.525 de autovehicule (+34%). Cu alte cuvinte, din cauza pandemiei în primele cinci luni din 2020 s-au vândut cu 858 mai puține automobile noi.

Un top 10 al importatorilor/distribuitorilor care au reuşit în mai 2020 să vândă cele mai multe automobile ar fi compus din: Skoda (62 unităţi), Dacia (56 unităţi), Toyota (54 unităţi), Hyundai (37), Mercedes-Benz (33), KIA (26), Ford (18), Renault (15), VW (13) şi Suzuki (11).

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/