(video) A 11-a “echipă de Formula 1” şi-a făcut apariţia pe circuitul Silverstone

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marele Premiu al Marii Britanii din acest weekend va vedea o a 11-a “echipă” care se va alătura paddock-ului, dar nu este vorba despre Andretti Cadillac sau Audi. Este o echipă fictivă numită „APXGP” (Apex GP), care va juca un rol central într-un viitor film cu tematică F1, încă fără titlu, produs de Apple Original Films.

Apple Studios a anunțat pentru prima dată vara trecută că produce un film despre Formula 1, încercând să valorifice creșterea popularității pe care seria de curse a experimentat-o ​​cu produsul Netflix Drive to Survive. Şi iată că acum avem prima noastră privire asupra mașinii de curse care va juca în această peliculă.

Mașina pare să urmeze în mod clar cele mai recente reglementări, introduse în 2022, care pun accent pe forța de apăsare generată de ground effect, dar designul nu pare să fie o copie din carbon a mașinilor actuale de pe grilă. În realitate, mașina APXGP folosită pentru film se bazează de fapt pe un șasiu de Formula 2, modificat de Mercedes-AMG împreună cu echipa britanică de curse Carlin.

Monopostul are un colorit negru și auriu, care amintește de emblematicele mașini Lotus F1 cu marca John Player Special din anii 70 și 80, precum și de faimoasa mașină Haas sponsorizată de Rich Energy din 2019. În special, modelul include sponsorizări de la companii reale, inclusiv IWC, Tommy Hilfiger și Expensify. 

O insignă mare AMG de-a lungul capacului motorului sugerează că echipa fictivă va fi portretizată în calitate de client al Mercedes AMG High Performance Powertrains la capitolul agregat V6. IWC este, de asemenea, un sponsor al Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team, în timp ce Tommy Hilfiger are legături cu pilotul Lewis Hamilton.

Interesant mai este menţionat că Hamilton va fi unul dintre producătorii filmului, în speranța de a-l menține cât mai fidel realităţii. Filmul îi va avea în rolul principal pe Brad Pitt și Damson Idris, în rolul celor doi piloți ai echipei. De regie se ocupă Joseph Kosinski, care a condus filmările hit-ului de succes Top Gun: Maverick.

Echipa va filma la Marele Premiu al Marii Britanii. APXGP ocupă deja un garaj între cele ale Mercedes-AMG și Ferrari pentru a crea iluzia de rivalitate cu acestea pentru poziţia de lider, pe care sunt afişate deja numele celor doi piloți din film – Sonny Hayes (Pitt) și Joshua Pearce (Idris) – deasupra zonei lor de boxe. Echipa formată are, de asemenea, un centru de comandă pe pit-wall și o suită de ospitalitate în paddock. 

Filmările vor avea loc și pe pistă, cu mașina APXGP pilotată de șoferi profesioniști. Dar Brad Pitt și Damson Idris s-au antrenat și vor primi şi ei ceva timp pe scaunul de curse, deoarece Kosinski caută să reducă dependența de CGI (grafică generată de calculator), similar cu abordarea pe care a luat-o cu Maverick

Nu a fost anunțată nicio dată a premierei, dar având în vedere că filmările sunt încă în curs, nu este de așteptat să ruleze în cinematografe încă cel puțin un an. Filmul va avea să ne arate povestea unui pilot F1 cu experienţă (Pitt) care va reveni în curse şi va încerca să concureze alături de un începător (Idris).

Silverstone este prima locaţie a filmărilor şi nu se exclude că “echipa” va mai fi văzută şi pe alte circuite în cadrul sezonului actual de F1.

Cmentariile sunt închise