in , ,

LoveLove

(video) Mazda este lider în industrie cu cele mai multe premii TOP SAFETY PICK + de la IIHS! A luat încă unul cu noul CX-30

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Institutul American de Asigurări pentru Siguranța Rutieră (IIHS) a anunțat astăzi că modelul Mazda CX-30 a fost adăugat în lista produselor mărcii care câștigă cel mai înalt premiu – TOP SAFETY PICK + 2020.

Crossoverul se alătură modelelor Mazda3 Sedan și Hatchback 2021, Mazda6, CX-3, CX-5 și CX-9 în calitate de beneficiari ai premiului TOP SAFETY PICK + 2020. Astfel, marca niponă devine un lider absolut în industria din care face parte, având la activ cele mai multe distincţii TOP SAFETY PICK + decât oricare alta.

Pentru a se califica pentru premiul TOP SAFETY PICK + din 2020, CX-30 a obținut note mari în toate cele șase teste de impact ale IIHS, inclusiv:

  • Proba de impact frontal într-un obstacol solid cu 25% din suprafaţa maşinii din partea şoferului – Bine (Good e nota maximă în sistemul IIHS);
  • Proba de impact frontal într-un obstacol solid cu 25% din suprafaţa maşinii din partea pasagerului – Bine;
  • Proba de impact frontal într-un obstacol deformabil cu 40% din suprafaţa maşinii din partea şoferului – Bine;
  • Proba de impact lateral într-un stâlp – Bine;
  • Proba rezistenţei acoperişului – Bine;
  • Proba rezistenţei scaunelor şi tetierelor (cât de bine îi menţine pe pasageri în caz de accident) – Bine.

Mai mult, noul CX-30 a luat calificative de top pentru farurile opţionale pe care le oferă, pentru sistemele standard de prevenire a coliziunilor frontale vehicul-vehicul şi vehicul-pieton, dar şi pentru prezența unor dispozitive de ancorare a scaunelor pentru copii pe toate cele trei locuri ale banchetei din spate (pentru locul din mijloc se pot împrumuta cele vecine la necesitate).

“Având în vedere siguranța ca prioritate maximă pentru Mazda, suntem mândri că CX-30 a câștigat premiul IIHS TOP SAFETY PICK + 2020. Mazda se angajează să ofere cele mai avansate tehnologii de siguranță pentru toate vehiculele sale. Ne străduim continuu să ne provocăm pentru a crea produse și tehnologii care să le ofere clienților noștri o experiență de conducere încrezătoare și plină de bucurie”, a declarat Jeff Guyton, top manager la Mazda North America.

În context ţinem să amintim că Mazda CX-30 a devenit maşina care oferă cea mai înaltă protecţie pentru pasagerii maturi în cele mai frecvente situaţii de impact şi în opinia Euro NCAP. Dintre toate cele 60 de automobile testate în cadrul sezonului din 2019, disponibile pe piaţa europeană, anume CX-30 s-a clasat pe primul loc cu un scor fantastic de 99%!

De notat că din 2009 şi până în prezent, de când ratingul general în stele al Euro NCAP se acordă în urma sumei scorurilor obţinute în cadrul testelor împărțite în patru capitole, niciun alt automobil nu a mai atins 99% în cel care vitează protecţia pasagerilor maturi de pe locurile din faţă!