Mazda câștigă șase premii IIHS Top Safety Pick+, cele mai multe obţinute de vreun producător auto

0

Șase modele cu specificații pentru SUA, testate de U.S. Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), au fost distinse cu cel mai important premiu, Top Safety Pick+ 2020 de către organizație. Este un număr record de premii acordate unui singur producător auto în urma unei sesiuni de testare.

Amintim că IIHS, o organizaţie analogică a Euro NCAP, efectuează teste de siguranță precum: ciocniri frontale parțiale într-o proporție mică sau moderată, pe partea șoferului sau a pasagerului din față, impact lateral, test de rezistență pentru plafon și testarea tetierei și a scaunului care simulează un impact din spate. În plus, se evaluează performanța farurilor și prevenirea accidentelor frontale prin intermediul sistemelor de avertizare la coliziune din față și frânarea automată.

Șase modele Mazda din generația 2020 precum: Mazda3 Sedan, Mazda3 Hatchback, Mazda6, Mazda CX-9 (produse după decembrie 2019), Mazda CX-5 și Mazda CX-3, care sunt în prezent la vânzare în SUA, au primit cel mai mare rating al Institutului – Top Safety Pick+. În plus, Mazda CX-30 echipată cu faruri specifice a câștigat un premiu Top Safety Pick 2020.

IIHS a raportat că, dintre toți producătorii de automobile, Mazda a câștigat cele mai multe premii Top Safety Pick+ în 2020, cu șase vehicule ce au primit cele mai mari calificative de siguranță ale organizației. Rezultatele au fost posibile deoarece modelele Mazda s-au comportat bine nu numai în categoriile de evaluare a siguranței, ci și în categoriile de siguranță preventivă, cu caracteristici avansate standard ale farurilor și frânare automată de urgență cu detectarea pietonilor, care vizează atenuarea daunelor sau prevenirea coliziunilor.

Filosofia de siguranță Mazda – Mazda Proactive Safety – se bazează pe înțelegerea, respectarea și credința în abilitățile omului. Plecând de la acest concept și de la presupunerea că ajutorul oferit șoferului pentru a recunoaște în mod corect pericolele, să ia decizii și să controleze vehiculul este esențial pentru siguranță și starea de bine, compania și-a revizuit designurile dintr-o perspectivă totală.

Drept urmare, toate modelele de nouă generație au o serie de caracteristici care s-au dovedit populare la o gamă largă de clienți. Acestea includ o poziție de conducere naturală, care face condusul mai puțin obositor, vizibilitate prin parbriz îmbunătățită care face mai ușoară detectarea pericolelor și manevrabilitate sensibilă și predictibilă în orice situație.

În plus, gama de tehnologii avansate de siguranță i-Activsense are o abordare centrată pe om pentru a ajuta șoferul să recunoască pericolele. Aceste tehnologii includ frânarea automată pentru prevenirea sau atenuarea coliziunilor și faruri adaptive care îmbunătățesc vizibilitatea prin ajustarea automată a zonei și a distanței de iluminare – tehnologii dovedite că oferă performanțe de siguranță preventivă bune în ultima rundă de testare realizată de IIHS. Caroseria Skyactiv-Body este ușoară, pentru o experiență de condus distractivă, dar oferă o performanță excelentă în ceea ce privește siguranța la coliziune, așa cum arată rezultatele testelor IIHS.

Mazda va continua cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor de siguranță care pun oamenii pe primul loc astfel încât clienții să se bucure de plăcerea de a conduce. Prin urmare, îşi propune să îmbogățească viața clienților și să devină un brand care are legături speciale cu aceștia.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/noua-mazda3-a-fost-desemnata-masina-anului-2020-in-lume-cu-cel-mai-bun-design/

https://autoblog.md/noile-modele-mazda-cx-30-si-mx-30-au-castigat-premii-de-design-red-dot-2020/

Noua Mazda CX-30 a câştigat premiul Volanul de Aur 2019, iar noua Mazda3 este Maşina Anului în viziunea femeilor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata