(video) A 60-a victorie în carieră. Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Canadei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Canadei, a noua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, la capătul unei curse foarte animate. Aceasta s-a desfășurat duminică pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal.

Verstappen, care a luat startul de pe poziţia a doua a grilei, i-a devansat pe britanicii Lando Norris, George Russell, cel care a plecat din pole position, şi Lewis Hamilton.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Olandezul, campionul mondial din ultimele trei sezoane, a obţinut cu această ocazie a 60-a victorie în Formula 1 şi a şasea în cele nouă curse desfăşurate de la debutul acestui an, consolidându-şi astfel poziţia de lider al clasamentului general.

El s-a arătat solid şi oportunist în condiţiile foarte schimbătoare în care s-a derulat cursa de la Montreal. Nu a fost perturbat nici de ploaie şi nici de cele două ieşiri pe pistă ale maşinii de securitate.

În spatele lui Verstappen, monoposturile McLaren şi Mercedes au dus o bătălie superbă. Norris, care s-a aflat un timp la conducerea cursei, a terminat în final pe locul secund. Ambițiosul pilot a obținut al cincilea său podium în 2024!

“Săgeţile argintii” de la Mercedes s-au arătat destul de performante, chiar dacă Russell nu a reuşit să-și mențină prima poziție. El a reuşit să-l devanseze însă pe coechipierul său şi să urce astfel în premieră în 2024 pe podium.

Australianul Oscar Piastri, aflat mult timp în lupta pentru podium, a terminat în final al cincilea, în faţa Aston Martin. Canadianul Lance Stroll a obţinut cel mai bun rezultat în faţa propriului public (locul 7).

La două săptămâni după victoria monegascului Charles Leclerc la Monaco, Ferrari a avut o cursă de coşmar în Canada, cu două abandonuri venite după o sesiune de calificări ratată. Victima unei probleme a motorului, Leclerc a aruncat prosopul în turul 43 din cele 70 disputate. Spaniolul Carlos Sainz Jr a abandonat la rândul său în turul 54 după ce a fost lovit de Alex Albon.

Cmentariile sunt închise