(video) Poate sau nu derapa cel mai scump SUV de serie din lume? Iată un răspuns

Pe hârtie, noul Rolls-Royce Cullinan nu ar trebui să aibă niciun fel de problemă în privința unor aplicații de accelerație judicioase. Acest lucru este valabil mai ales pentru versiunea Black Badge care livrează 600 CP şi 900 Nm de cuplu.

Chiar dacă are un sistem tracțiune integrală (cu ambreiaj pentru acţionarea punţii din faţă) și o greutate de aproximativ 2.7 tone, puterea motorului ar trebui să fie suficientă pentru ca spatele să-i alunece. În teorie, oricum.

Colegii de la Autocar au încercat să răspundă la o întrebare pe care nu suntem siguri că mulţi ar pune-o, dar cu toate acestea ar prezenta interes: masivul Rolls-Royce poate derapa de fapt? Răspunsul este da, dar trebuie luată în considerare o altă întrebare: în ce moment un “donut” (derapaj pe loc la 360 de grade) se poate transforma în drift?

Apare această întrebare, deoarece, în ciuda puterii generoase a lui Cullinan, SUV-ul de lux nu ajunge să alunece absolut lateral pe un drum curat și, prin aceasta, ne referim la un carosabil uscat sau umed.

Nu este o problemă de putere, ci o problemă a tehnologiei, deoarece chiar și cu toate sistemele de control a tracțiunii și de stabilitate oprite, protecția anti răsturnare a lui Cullinan nu poate fi dezactivată. Și având în vedere că un SUV cu o greutate mare, care alunecă lateral în viteză, reprezintă cu siguranță un risc ca asta să se întâmple, intervine electronica pentru a menține Rolls-ul cu toate roţile pe asfalt.

Cu toate acestea, la viteze lente şi pe o suprafață netedă, interferențele electronice nu sunt la fel de eficiente. În acest caz proprietarul unui Cullinan se poate distra pentru un timp, până când pe monitorul central nu apare un mesaj de eroare pentru sistemul de tracțiune integrală după câteva rotiri.

https://autoblog.md/foto-noul-rolls-royce-cullinan-cel-mai-scump-suv-de-serie-din-lume-surprins-deja-si-in-chisinau/

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-noul-dodge-challenger-srt-demon-poate-derapa-si-o-poate-face-frumos/

(video) Varianta plug-in hybrid a lui Audi Q7 facelift se prezintă în două versiuni şi în detalii

(video) Un proprietar de Ferrari Monza SP2 se bucură pe deplin de maşină. Vezi cum face derapaje riscante prin Alpi

Cmentariile sunt închise