(video) Noile maşini hibride de raliu ale Toyota, Hyundai şi Ford sunt gata de luptă

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

În acest weekend, în cadrul unui eveniment special organizat în Salzburg, Austria, a fost deschis noul sezon al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC). Noua generație revoluționară de mașini Rally1 de la cei trei producători auto care participă în competiţie cu echipe din fabrică a fost adunată pentru prima dată la un loc.

În prezența proaspătului președinte FIA Mohammed Ben Sulayem, actualii campionii de la Toyota GAZOO Racing, alături de Hyundai Motorsport și M-Sport Ford și-au dezvăluit mașinile lor uimitoare, complet noi, care vor concura în 13 runde pe patru continente.

Printre cei prezenți la ceremonie s-au numărat Elfyn Evans, vicecampionul Toyota din 2021, și colegul de echipă Kalle Rovanperä, care a devenit cel mai tânăr câștigător de raliuri WRC din istorie sezonul trecut.

De asemenea, au fost prezenți piloţii Hyundai Thierry Neuville și Ott Tänak. Craig Breen, nou semnat cu M-Sport Ford, a apărut alături de tânărul coechipier Adrien Fourmaux.

În cel de-al 50-lea sezon al campionatului, WRC va suferi schimbări majore de mediu, pe măsură ce noile reglementări tehnice FIA ​​conduc seria către un viitor mai sustenabil.

Mașinile Rally1 prezintă câteva schimbări semnificative în comparație cu predecesorii lor, în pricipal fiind vorba despre folosirea pentru prima dată în istorie a tehnologiei hibride. Unitatea plug-in hybrid din fiecare mașină constă dintr-o baterie de 3.9 kWh și un motor-generator electric (MGU) care furnizează încă 100 kW (134 CP) în momentul accelerațiilor intesive.

La baza sistemului stă însă un benzinar turbo de 1.6 litri, dovedit în competiție, care a alimentat mașinile de top din acest sport din 2011. Cumulativ, maşinile pot genera peste 500 CP, reducând în același timp emisiile nocive. Motorul cu ardere internă va funcționa cu un combustibil 100% durabil: primul de acest gen care va fi folosit într-un campionat mondial FIA!

Ar mai fi de notat că maşinile noi sunt construite în jurul unui șasiu spațial dedicat, care oferă o protecție sporită pentru șoferi și copiloți, în comparaţie cu predecesorii. Alte transformări cerute de reglementări includ aerodinamică mai puțin complexă, revenirea la o schimbare mecanică a vitezelor și îndepărtarea diferențialului central activ. 

Toate aceste schimbări vor crește accentul pe abilitățile șoferilor, care vor trebui, de asemenea, să se adapteze la cerințele privind regenerarea și folosirea energiei hibride în etape, lucrând în același timp cu inginerii lor pentru a optimiza performanța și manevrabilitatea în cadrul acestor noi parametri.

Prima cursă ce va marca startul sezonului este cea tradițională din Monte Carlo (20-23 ianuarie). Evenimentul este renumit pentru condițiile sale schimbătoare, care pot varia de la asfalt uscat la zăpadă și gheață și ar putea oferi un început deosebit de provocator pentru șoferii cu mașinile lor noi.

Fiecare echipă din cele trei participante în noul sezon concurează cu patru maşini şi patru echipaje respectiv. Toyota însă va pune însă în joc cinci echipaje.

Takamoto Katsuta și copilotul Aaron Johnston vor participa de partea echipei nou formate TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team Next Generation. Echipa este o entitate separată de echipa Toyota GAZOO Racing condusă de Toyota Motorsport GmbH.

Noua Toyota GR YARIS Rally1

Şeful Toyota a reuşit deja să facă câteva cerculeţe fierbinţi cu maşina, vezi de la 11:00

Noul Hyundai i20 N Rally1

La începutul acestei noi ere hibride pentru Campionatul Mondial de Raliuri, M-Sport sărbătorește și 25 de ani de competiție cu Ford în campionat. În această perioadă, perechea emblematică a câștigat un total de șapte titluri mondiale, 61 de victorii generale și 239 de podiumuri.

Noua imagine uimitoare a M-Sport, care combină nuanțe vibrante de violet cu paleta tradițională de albastru a echipei, marchează trecerea la noua filă din istoria WRC.

Noul M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata