(video) ABT propune cele mai puternice maşini din istoria atelierului – 0-300 km/h în sub 22 secunde

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

ABT Sportsline propune clienţilor cele mai puternice maşini din istoria atelierului! Mai exact, este vorba despre un pachet opţional de care pot beneficia cumpărătorii modelelor în ediţie limitată RS6-LE şi RS7-LE.

Contactați de AutoBlog.MD, cei de la ABT ne-au comunicat suplimentar că oricine a cumpărat deja o maşină de ediţie limitată, oferită în original cu 760 de cai, poate face liber un upgrade dacă îşi permite din punct de vedere financiar.

Caracteristici cheie:

  • Puterea maşinilor poate fi sporită până la 1.000 CP şi 1.150 Nm datorită unei noi tehnologii avansate sub forma sistemului IWI (Indirect Water/Ethanol-Injection).
    • Sistemul este montat în fața celor două supape de accelerație ale motorului. În detalii, este un sistem suplimentar de injecție reglat de unitatea electronică de control, de asemenea nou dezvoltată de ABT Sportsline special în acest scop, funcţionând în combinație cu sistemul AEC. Injecţia se face cu etanol, care s-a găsit deosebit de potrivit datorită disponibilității și valorilor fizice bune.
    • Tehnologia IWI oferă avantajele termodinamice de a putea afișa cea mai durabilă putere totală în aceste regiuni de performanță, de 1.000 de cai. Prin injecția IWI se asigură o răcire internă foarte puternică a motorului (scad temperaturile în galeria de admisie, camera de ardere și tractul de evacuare), fapt care permite furnizarea unei cantităţi mai mari de aer încărcat sau oxigen pentru arderea combustibilului, rezultând o performanță permanent mai mare.
  • Noul sistem IWI este activat prin butonul RS de pe volan, care trebuie ținut apăsat timp de o secundă în ciclul de conducere în unul dintre cele două moduri RS deja activate. Puterea suplimentară devine apoi disponibilă atunci când este necesar. Cu sistemul IWI activat, performanța maximă este cerută de la vehicul cu fiecare apăsare puternică a pedalei de accelerație.
  • Pe lângă IWI, componente suplimentare sunt necesare pentru conversia de 1000 CP. Printre acestea se numără: un sistem de admisie din carbon cu prize de aer mărite, turbocompresoare optimizate, intercoolere speciale cu prize de aer mărite în șorțul frontal, pistoane forjate cu reducere a compresiei, biele și bolțuri ranforsate, catalizator sport cu filtru de particule, un eşapament custom și răcitoare de ulei suplimentare, senzor de presiune modificat până la 4 bari de presiune de supraalimentare, etc
  • Toate componentele au fost testate și inspectate pe larg de experții ABT pe stand de testare a motoarelor certificat, precum și pe circuite de curse.
  • Injecția indirectă cu apă/etanol (IWI) este furnizată printr-un rezervor dedicat de 15 litri, montat în portbagaj. Gâtul de umplere pentru lichidul ABT IWI este situat lângă buşonul rezervorului de benzină. În mod ideal, un rezervor de IWI este suficient pentru până la 3.000 de kilometri, dacă nu se utilizează intens
    • Nivelul de lichid este monitorizat de un senzor de nivel și afișat în aplicaţia mobilă sau în MMI prin Apple CarPlay. Cantitatea necesară poate fi comandată la fel prin aplicația myABT. Pe lângă multe date de performanță, starea sistemului sau nivelul de umplere al rezervorului IWI pot fi, de asemenea, vizualizate în aplicație.
  • Un lucru important de menţionat: puterea maximă de 1.000 de cai se poate atinge prin utilizarea ABT IWI în combinaţie cu benzină cu cifră octanică 102! Cu benzină 98, puterea maximă este de 940 CP/1.050 Nm.

În Germania, pachetul Legacy Edition şi upgrade-ul opţional cu tehnologie IWI costă împreună 205.000 euro (sunt incluse în sumă lucrările de montare), însă asta pe lângă preţul de bază al maşinii însăşi şi certificarea TÜV!


[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/09/ABT-RS6-RS7-LE-1000-HP.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise