(video) Accident în SUA. Dintr-o Tesla au sărit bateriile la propriu, una ajungând într-o casă care ar fi putut lua foc

Producătorii auto care fac mașini electrice acordă o mare şi maximă atenție siguranței bateriei – un element care funcţionează la o tensiune destul de înaltă şi care este protejat de structura corpului autovehiculului pentru a garanta integritatea sa în cazul unui accident, fără a pune în pericol oamenii din cabină.

Dar, după caz şi circumstanţe, care nu pot fi testate sau prevăzute din fabrici, toate eforturile depuse de ingineri de ani de zile par a fi spulberate.

Acum câteva zile, într-un accident rutier care s-a întâmplat în oraşul Corvallis din statul american Oregon, o Tesla Model 3 a fost ruptă în jumătate după ce a doborât de la bază un stâlp de pe marginea drumului, s-a lovit de doi copaci și de o cutie telefonică. În urma incidentului, din fericire, șoferul nu a fost rănit, deși electromobilul a zburat de pe șosea cu o viteză de aproximativ 160 de km/h şi s-a făcut zob pe o distanţă de aproximativ 100 de metri până când nu s-a oprit definitiv.

Conform informaţiilor oficiale, impactul a fost atât de puternic încât şi bateria din Tesla s-a rupt în bucăţi. Cele câteva sute de acumulatori cilindrici pur şi simplu s-au împrăștiat cu viteză prin cartier.

Trei case au fost avariate, una dintre ele fiind la un pas de a fi incendiată din cauza unui astfel de element, care a ajuns fierbinte prin geam spart pe un pat. O altă baterie a intrat prin alt geam şi a ajuns fierbinte pe o canapea, după ce l-a lovit pe neaşteptate pe locatarul care privea în acel moment televizorul. Iar în a treia locuinţă, dintr-un apropiat complex de apartamente, a fost inundată după ce o anvelopă care a căzut de pe janta unei roţi a lovit cu putere peretele şi l-a străpuns, distrugând conductele care aprovizionau casa cu apă.

Departamentul de Poliție din Corvallis i-a avertizat pe localnici că nu toate bateriile au putut fi colectate după accident, drumul unde a avut loc fiind închis iniţial timp de trei ore pentru anchetă şi curăţare. Cetățenii au fost anunțați că bateriile pot rămâne fierbinţi chiar și după 24 de ore de la accident și pot emite fum sau alte substanțe toxice.

Şoferul, care era în stare de ebrietate narcotică în momentul accidentului, a fost dus la spital pentru că s-a ales cu răni uşoare şi urmează să se confrunte cu mai multe acuzații grave (cinci la număr). Acesta urmează să fie pedepsit şi pentru că a fugit de la faţa locului accidentului pe jos, fiind rapid localizat la aproximativ trei străzi distanță.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/