(video) Acest Jaguar XK150 a stat un sfert de secol avariat şi abia acum a fost cumpărat la licitaţie

O mașină sport de model Jaguar XK150, produsă în 1960, a fost vândută recent la o licitaţie organizată de casa Bonhams. Ne-a atras atenţia asupra sa faptul că a fost implicată într-un accident frontal acum 25 de ani şi în această stare stricată a stat până în prezent!

Impresionant sau nu, automobilul a fost cumpărat aşa cum este în schimbul a 90.000 de lire sterline, ceea ce este comparabil cu prețul unui nou Jaguar F-Type într-o versiune sau echipare de top! Vânzătorii precizează că oferta finală a fost de șase ori mai mare decât cea la care se aşteptau.

https://www.youtube.com/watch?v=xLBifZauFrA

Suma mare de bani plătită poate fi atribuită rarității sale. Jaguar XK150 în varianta Drophead Coupe a fost asamblat într-un număr de doar 3.000 de exemplare, însă modelul din imagini reprezintă o versiune fierbinte S, mai rară. Maşina dispunea de un motor de 3.8 litri, fiind produsă doar pe parcursul anului 1960.

Din câte se pare acest automobil avariat a fost procurat cu scopul de a fi restaurat, iar asta înseamnă că nu va avea doar o valoare de colecţie, ci şi una investițională. Astfel de maşini în stare bună pot costa cel puțin de două ori mai mult, mai ales că după accidentul care s-a întâmplat într-o zi ploioasă din septembrie 1996 (conducătorul i-a pierdut controlul şi a intrat într-un copac) a fost depozitată într-un loc uscat şi încălzit, fiind respectiv încă într-o stare recuperabilă.

Lansată în 1957, Jaguar XK150 a fost a treia și ultima iterație a seriei XK, după XK120 și XK140. Disponibil în caroserii Coupe, Cabriolet şi Roadster, XK150 a prezentat un stil actualizat și diverse upgrade-uri mecanice, inclusiv frâne cu disc pe toate roţile.

Mașina a fost lansată inițial cu un motor de 3.4 litri şi şase cilindri în linie (213 CP), dar în 1959 Jaguar a introdus motorul mai puternic de 3.8 litri, cu 223 CP în format standard și 269 CP în configurația S.

Un astfel de Jaguar XK150S 3.8 S Drophead Coupe poate face 0-97 km/h în 7.3 secunde și rula cu maxim 215 km/h, nişte cifre incredibile chiar și conform standardelor actuale.

Cmentariile sunt închise