(video) Acest Porsche 911, capabil să meargă practic pe oriunde, poate ajunge să coste 650000 de dolari

Fanul Porsche din SUA şi un priceput în modificarea automobilelor, TJ Russell, anterior angajat al Singer Vehicle Design, şi-a deschis propriul atelier şi a anunțat despre startul producției într-o serie limitată a unei versiuni profund modernizate a modelului 911, adaptată pentru off-road şi raliuri.

Oferta cuprinde practic un “buggy” ușor, realizat manual pe baza modelului german în caroserie 964, cu un şasiu complet revizuit, motor forţat să producă mai mulţi CP și un habitaclu schimbat.

Debutul maşinii de la Russell Built Fabrication a avut loc în cadrul show-ului de tuning SEMA din Las Vegas, din noiembrie 2019 şi inițial Russell planifica să se limiteze la un singur exemplar. Cu toate acestea, la expoziție, potențiali clienți l-au întrebat în repetate rânduri pe american despre prețul unei astfel de mașini şi astfel a rămas motivat că ar trebui să o facă în mai multe exemplare.

Comparativ cu un Porsche 911 în caroserie 964, versiunea Russell Built Fabrication are un ampatament cu 76 mm mai lung și nişte ecartamente extinse până la 355 mm. Șasiul mașinii sport este ranforsat și asamblat pe componente sportive, care au crescut cursa suspensiei ajustabile față până la 305 mm, iar a celei din spate până la 343 mm.

Aproape toate panourile de caroserie sunt reconstruite din materiale compozite și aluminiu, iar geamurile laterale sunt din plexiglas. Greutatea totală a fost redusă cu 180 de kilograme, până la doar 1.270 de kilograme. Prototipul arătat la SEMA era echipat cu roţi cu jante fifteen52 Integrale de 15 inci în anvelope Toyo Open Country A/T II.

Porsche-ul 911 pentru off-road foloseşte motorul boxer standard cu șase cilindri şi cu sistem de răcire cu aer, însă cu suportul celor de la Rothsport Racing i-a fost mărit volumul de la 3.6 la 3.8 litri, i-a fost înlocuită supapa de acceleraţie, unitatea de control și sistemul de admisie. Modernizarea a permis creşterea puterii până la 370 de cai putere și 420 Nm de cuplu.

În funcție de dorințele clientului, mașina sport poate fi cu tracțiune spate sau integrală. Transmisia şi alte componente auxiliare sunt preluate fără schimbări de la modele standard Porsche 911 964 Carrera sau Carrera 4.

Costul maşinii propuse de Russell Built Fabrication depinde de dorințele potențialului cumpărător, deoarece specialiștii companiei americane sunt gata să-l personalizeze atât de mult pentru a deveni un buggy cu un interior de curse spartan, ori un coupe stradal cu un interior luxos cusut după tipare individuale. Însă fiecare este echipat standard cu o cușcă de protecţie în specificaţie de curse, afișaj digital Motec și scaune de curse din carbon Sparco SPX. În plus, cabina este sudată, sigilată și pulverizată cu materiale de izolare fonică și cu acoperire ceramică.

Preţul de start porneşte de la 380.000 şi poate urca lejer până la aproximativ 650.000 de dolari!

De menţionat că TJ Russell a reușit să obțină permisiunea legală pentru ca această maşină sport să poată fi utilizată şi pe drumurile publice. Astfel, cel puţin în SUA nu vor fi probleme cu înmatricularea sa.

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-un-medic-vinde-acest-porsche-masina-asta-parca-e-facuta-pentru-drumurile-noastre/

https://autoblog.md/foto-video-un-porsche-911-fabricat-1985-si-transformat-intr-o-masina-de-raliuri-va-fi-vandut-la-licitatie/

(video) Premieră la Goodwood: Noul Singer DLS este un Porsche exclusiv care costă $1.8 milioane

https://autoblog.md/video-acest-porsche-este-un-vis-pentru-automobilisti-si-doar-25-de-exemplare-vor-fi-produse/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/