(video) Al doilea model aniversar: Noul Mercedes‑AMG GT Track Series

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După lansarea lui Mercedes-AMG G 63 „Edition 55”, compania introduce al doilea model aniversar care va fi disponibil la fel într-un număr limitat – noul Mercedes‑AMG GT Track Series. Este cea mai puternică mașină sport pentru clienți dezvoltată vreodată de Mercedes-AMG, concepută pentru a fi utilizată în timpul zilelor de circuit și evenimentelor sportive de club.

Caracteristici cheie:

  • Mercedes AMG GT Black Series a servit ca bază pentru dezvoltare. La fel ca și ultimul model, GT Track Series se remarcă prin conceptul său de vehicul care vizează performanțe de nivel superior, combinându-l cu calitățile dovedite ale modelelor de circuit GT3 și GT4. Nefiind omologat pentru a fi utilizat pe drumurile publice, devine mai exclusiv prin intermediul a numeroase caracteristici tehnice și vizuale unice.
  • Inima lui Mercedes-AMG GT Track Series este motorul V8 biturbo de 4.0 litri de la Mercedes-AMG GT Black Series (730 CP/800 Nm), dar modernizat. De exemplu, datorită injectoarelor personalizate pentru motorsport și a unei aplicații specifice a motorului, unitatea echipată cu un arbore cotit plat oferă acum 734 CP și un cuplu maxim de 850 Nm.
  • Cutia de viteze a fost înlocuită cu una secvențială Hewland HLS cu 6 trepte, alături de un diferențial ajustabil care transferă puterea pe puntea spate. La fel ca în cazul tuturor modelelor din familia GT, cutia a fost instalată pe puntea spate în configurație transaxle și are o conexiune rezistentă la torsiune datorită unui arbore din fibră de carbon.
  • Suspensia modelului Mercedes-AMG GT Track Series dispune de amortizoare Bilstein complet reglabile în patru etape. Așa cum este obișnuit în motorsport, fiecare are o setare pentru viteză mare şi una redusă în nivelurile de recul și compresie și, în plus, permit ajustări ale gărzii la sol. Barele antiruliu sunt reglabile individual pentru a asigura o configurare individuală.
  • Designul și aerodinamica lui Mercedes-AMG GT Track Series respectă cu strictețe și filosofia de performanță. Capota, aripile, pragurile, hayonul și bara de protecţie posterioară sunt fabricate din fibră de carbon și contribuie în mare măsură la dinamica ridicată a condusului. Un alt efect important al amestecului de materiale este reducerea greutății vehiculului la 1.400 kg.
    • Elementele integrate din carbon din partea frontală a maşinii oferă o forță de apăsare mai mare. Pragurile cu elemente negre vizibile, care trec în lame verticale atât în față, cât și în spate, contribuie semnificativ la un flux de aer optim în jurul vehiculului. Pentru a asigura o răcire eficientă a frânelor posterioare, pragurile includ, de asemenea, conducte de aer de răcire. Șorțul spate cu difuzor dublu și prize de aer laterale fac referire, de asemenea, la ADN-ul de curse al Mercedes-AMG GT Track Series.
    • Partea frontală a modelului exclusivist este caracterizată de grila sportivă specifică AMG a radiatorului, care asigură un flux optim de aer către radiator. Splitterul frontal a fost dezvoltat exclusiv pentru GT Track Series. Acesta este completat de o aripă spate de curse modificată, reglabilă mecanic, care se bazează pe elementul aero al GT Black Series.
    • Un alt derivat direct al motorsportului este capota caracteristică exclusivă. Acesta ghidează aerul cald din compartimentul motorului, mărește forța totală de apăsare, contribuind în același timp la răcirea motorului.
    • O altă dezvoltare specială pentru Mercedes-AMG GT Track Series sunt jantele exclusive de 18 inci frezate și forjate, cu luciu înalt, aceasta fiind dimensiunea obișnuită a jantei pentru mașinile de curse GT. Toate tipurile de anvelope de competiţie pot fi utilizate.
    • Un punct culminant optic deosebit este finisajul special exclusiv semi-lucios MANUFAKTUR hightech silver magno cu elemente de design în roșu și antracit. Un alt punct culminant care subliniază exclusivitatea acestui model GT este integrarea emblemei AMG în zona superioară a feţei maşinii.
  • La fel ca pe modelele GT3 și GT4, electronicele de curse prietenoase cu utilizatorul și serviciile au fost instalate pe noutate. Acestea includ un control al tracțiunii specific de curse și un ABS motorsport, fiecare reglabil pe 12 niveluri!
  • Vine cu frâne din oțel (punte față: 390 mm/punte spate 355 mm). Un brake beam a fost montat pentru reglarea balanței frânei. Conductele de aer de frână din carbon și liniile de aer de frână stabile dimensional garantează o răcire optimă a sistemului de frânare de performanță în acest proces.
  • În habitaclu are o cuşcă de protecţie din oțel de înaltă rezistenţă, fixată pe un cadru spaţial din aluminiu. Acoperişul a fost dotat cu o trapă. Celula de siguranță a șoferului de carbon are dimensiuni mari și oferă chiar și șoferilor înalți suficient spațiu pentru a se mişca. Mai mult decât atât, scaunul poate fi ergonomic personalizat cu o spumă specială şi dispune de centuri de siguranţă cu prinderi în cinci puncte.
    • Ca urmare, celula de siguranță a șoferului îndeplinește cele mai recente standarde FIA și oferă un nivel de protecție considerabil mai ridicat decât scaunele obișnuite de curse.
    • Un sistem puternic de stingere a incendiilor din motorsport și plasele de siguranță ale șoferului completează conceptul cuprinzător de siguranță.
  • Volanul, dezvoltat exclusiv pentru GT Track Series în colaborare cu experții în curse sim de la Cube Controls, are o gamă largă de ajustări și numeroase oportunități de control. Pedalele pot fi, de asemenea, ajustate și pot fi adaptate individual la fizicul șoferului. Tabloul de bord cu carbon vizibil și finisaj mat include un afişaj BOSCH DDU 11 complet programabil, proiectat pentru operare intuitivă și ușurință în utilizare. În plus, încorporează un sistem cuprinzător de înregistrare a datelor în scopuri de motorsport, de exemplu un lap trigger pentru a ține evidența timpilor de tur. GT Track Series este una dintre primele mașini care dispune de sistemul nou dezvoltat.

Va exista în doar 55 de exemplare! O plăcuţă în relief de înaltă calitate – 1 of 55 – va identifica fiecare Mercedes-AMG GT Track Series. Scrierile brodate “Track Series” de pe scaunul șoferului și de pe husa maşinii se referă, de asemenea, la exclusivitatea sa.

Proprietarii vor beneficia de o gamă completă de servicii și asistență, care este în continuă dezvoltare și extindere. Acesta include, de asemenea, astfel de privilegii care, în mod normal, sunt exclusive pentru echipele de clienți Mercedes-AMG Motorsport: o pregătire tehnică înainte de livrarea vehiculului, asistență individuală a inginerilor în timpul zilelor de pistă și activități sportive de club la cerere, o linie fierbinte de service în timpul weekend-urilor de cursă, precum și servicii logistice, cum ar fi o aprovizionare optimă cu piese de schimb.

Livrarea de către clienți a ediției speciale începe în al doilea trimestru al anului 2022. Prețul de listă al Mercedes-AMG GT Track Series, inclusiv cu un sistem de aer condiționat, este de 369.000 de euro plus TVA. Un set de demaroare de schimb, un sistem de ventilație a scaunului și a căștilor, un sistem de băut și o celulă de siguranță pentru un pasager sunt disponibile ca opțiuni. Alte opțiuni de echipamente sunt disponibile la cerere.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/