(video) Alertă într-un microbuz de rută. Pasagerii au sunat la 112 să-l denunțe pe șoferul iresponsabil

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, fiind la serviciu, în stare de ebrietate avansată. Acesta a fost oprit și documentat ieri, la ora amiezii, în apropierea satului Cotiujeni din raionul Briceni.

Pasagerii au fost cei care au apelat rapid la 112, comunicând starea neadecvată în care se afla cel căruia i s-au încredințat vieți.

După ce a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, bărbatul de 59 de ani a fost testat alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de tocmai 1.39 mg/l de alcool în aerul expirat. Pasagerii au fost preluați de un alt mijloc de transport.

Conducătorul auto este documentat pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința pedepsei. Al său microbuz de rută a fost dus la parcarea specială.

Pentru a preveni o tragedie, dacă observați la volan pe cineva sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise, anunțați imediat Poliția! Oamenii legii vor reacționa și acționa fără ezitare!

În total în weekend peste 2300 de participanți la trafic au fost depistați și sancționați de inspectorii de patrulare, după ce au ignorat prevederile RCR:

  • 53 au fost înlăturați de la volan, fiind depistați în stare de ebrietate, majoritatea în stare de ebrietate cu grad avansat; 
  • 1219 au depășit limita de viteză stabilită pe sectorul de drum;  
  • 104 au primit amendă pentru necuplarea centurii de siguranță și purtarea convorbirilor telefonice;
  • 293 pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră; 
  • 323 au oprit mijlocul de transport în locuri interzise;
  • 60 nu au cedat trecerea legală pietonilor.

Polițiștii INSP au mai intervenit în 154 de cazuri după apeluri efectuate la 112.

Vezi și: (video) Peste 1200 de șoferi au vizitat morga centrală din Chișinău în primele trei luni din 2024

Cmentariile sunt închise