(video) Alertă meteo după caniculă: Cod Galben de ploi puternice cu grindină şi vijelie! Kievul este deja sub ape

După mai multe zile toride se anunţă o nouă avertizare Cod Galben, de această dată de instabilitate atmosferică. Este valabilă pentru întreg teritoriul ţării şi a intrat deja în vigoare.

Astfel, din a doua jumătate a acestei zile şi până cel puţin spre miezul nopţii, sunt aşteptate ploi cu descărcări electrice, izolat averse puternice (15-20 l/m2), însoțite de grindină și vijelie de până la 15-20 m/s.

În context, vă recomandăm, în cazul în care nu folosiţi la moment automobilul dvs sau doriţi pur şi simplu să-l protejaţi, să:

  • nu-l parcaţi sub ansambluri de cabluri electrice sau sub copaci care vizibil par bătrâni şi ar putea să se prăbuşească la pământ în orice moment, inclusiv din cauza rafalelor de vânt;
  • nu-l parcaţi sau mutaţi-l din timp din locurile în care deja se cunoaşte că se inundă în timpul ploilor torenţiale, străzi gen Albişoara, Calea Ieşilor, Meșterul Manole, etc;
  • în cazul în care aveţi acces la o parcare, fie în spaţiu liber cu acoperiş, fie subterană, mutaţi vehiculul din stradă acolo pentru a preveni deformarea caroseriei de către posibile căderi de grindină!

Ciclonul, cel care a trecut deja peste nord-vestul Europei, ajunge şi în estul continentului. De exemplu, foarte multe străzi din capitala Ucrainei sunt deja sub ape şi s-a instituit o stare de urgenţă!

Cmentariile sunt închise