(video) Alt sector al capitalei, aceeaşi situaţie! Încă un şofer care a ignorat cedarea trecerii unor minori

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o situaţie când un şofer nu a cedat trecerea câtorva pietoni a fost surprinsă ieri de o cameră de supraveghere, după cea de la Ciocana. S-a întâmplat în alt capăt de oraş, pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani.

Chiar dacă, să presupunem, că şoferul acestui VW Caddy avea un câmp vizual limitat de microbuz şi nu ştia intenția finală a copiilor, deşi poate i-a văzut din timp, de la distanță că se apropie de carosabil, acesta oricum trebuia să-şi ia piciorul de pe accelerator! În genere este recomandabil ca la apropierea de orice trecere pietonală să se reducă viteza pentru orice eventualitate, pentru a anticipa eventuale pericole.

La urma urmei, potrivit RCR, un şofer este obligat ca la trecerile pentru pietoni cu circulație nedirijată, să cedeze trecerea pietonilor care se află la marginea părții carosabile și intenționează să se angajeze în traversare, precum și celor care traversează drumul pe partea carosabilă în direcția de mers a vehiculului. În cazul în care înaintea trecerii pentru pietoni s-a oprit sau a redus viteza vreun vehicul, conducătorii altor vehicule care se deplasează pe benzile alăturate pot continua deplasarea numai după ce s-au asigurat că pe trecere nu sunt pietoni.

VIDEO: facebook.com/vera.habi

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise