(video) Anterior nu s-a anunțat asta! Cine și când va putea parca totuși gratuit în centrul orașului Chișinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primăria Municipiului Chișinău anunță că au fost inițiate consultări publice pe marginea proiectului de regulament privind organizarea și funcționarea parcărilor și parcajelor din capitală.

Documentul vine să reglementeze instituirea parcărilor cu plată, începând cu zona istorică a capitalei și extinzându-se ulterior în celelalte sectoare ale orașului.

parcare Chișinău
FOTO: mobilitatechisinau.md

Potrivit viceprimarului Ilie Ceban, la această etapă sunt propuse și tarifele pentru parcările închise și cele de pe stradă. Iar pe durata consultărilor publice vor fi luate în considerare propunerile specialiștilor, dar și cele mai bune practici din orașele europene.

De asemenea, tarifele propuse de experți vor fi discutate și cu locuitorii capitalei, precum și cu specialiștii în domeniu. Dezbateri pe marginea regulamentului vor avea loc într-o altă zi decât cea planificată anterior pentru 31 iulie.

Noua dată este miercuri, 7 august 2024  între orele 14:00 – 16:00, în incinta Preturii sectorului Centru.

Până atunci, propuneri și recomandări pe marginea Proiectului supus consultării publice pot fi expediate până pe 6 august, ora 16.00, la:

  • adresa de e-mail: sergiu.popovici@pmc.md
  • la numărul de telefon (022) 20-46-74
  • pe adresa: MD-2004, mun. Chișinău, str. Serghei Lazo nr. 18, bir. 119

Iar în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău din 29 iulie, Ilie Ceban a mai enunțat câteva lucruri importante despre care nu există nicio mențiune în proiectul de Regulament. Ceea ce înseamnă că proiectul nu este bătut în cuie și va mai suferi careva ajustări/modificări.

Viceprimarul a declarat că taxa propusă de 20 de lei în Zona 1 este prevăzută pentru intervalul orar 8:00-17:00 (cu referire probabil la zilele de muncă)! Astfel, taxa de 20 de lei nu va fi valabilă 24/24 pentru orice utilizator de parcare/parcaj, după cum s-a creat ideea!

În afara orelor de muncă (17:00-8:00), taxa va constitui 10 lei. Această taxă de 10 lei o vor achita cel mai probabil toți cei fără viză de reședință în zonă. De cealaltă parte, locuitorii din sectorul Centru nu vor fi obligați să achite taxa!

Atunci când Regulamentul va fi definitivat vom putea afla dacă același sistem de reducere de preț va fi aplicat și în alte zone ale capitalei.

Cmentariile sunt închise