(video) Aproape de ideal. Cum trece testul elanului noul Mercedes-Benz S-Class

Prin mâinile experţilor de la km77 a trecut noul Mercedes-Benz S-Class. Automobilul de ultimă generaţie a fost supus testului elanului şi rezultatele au fost aproape de ideal, însă sedanul nu a putut face față probei la o viteză de 77 km/h, cea optimă pentru succes.

https://youtu.be/2owGiIqSzLg

În sesiune a participat o versiune S 400 d cu tracțiune integrală, cu suspensie pneumatică standard AIRMATIC, dar fără sistemul de roţi directoare spate.

Testul a început cu o deplasare cu 77 km/h pe un traseu improvizat, pe care e necesar la un moment dat de ocolit brusc un obstacol, simulându-se astfel ocolirea unui animal care a apărut pe carosabil pe neaşteptate. Mașina a efectuat aproape curat prima manevră, dar nu a reușit să se întoarcă pe coridor, respectiv pe banda pe care rula anterior, pentru a evita astfel inclusiv un impact în condiţii reale cu un alt participant la trafic de pe contrasens.

S-a constatat ulterior că alegerea şi activarea modului de conducere Sport+ a fost cheia pentru un comportament mai bun în viraje. Setarea prevede micşorarea gărzii la sol cu 17 mm, suspensia devine mai rigidă, iar direcţia mai precisă. Respectiv, aceste “trucuri” au ajutat maşina mare şi grea să treacă cu succes testul la o viteză de 74 km/h.

Încercările ulterioare au arătat că la o viteză de 76 km/h noul S-Class a fost aproape de succes, însă totuşi a lovit două conuri. De asemenea, experții au lăudat mașina pentru comportamentul previzibil, reacțiile adecvate și intervenția competentă a sistemului de stabilizare.

Pentru comparaţie, cu doar o săptămână mai devreme, redacţia km77 a testat noul Lexus LS facelift, unul dintre concurenţii lui S-Class. Modelul japonez a fost lăudat pentru comportamentul sigur și de încredere, însă a putut trece cu succes proba doar la o viteză de 71 km/h.

https://www.youtube.com/watch?v=andXamRL_MQ

Cmentariile sunt închise