(video) Şi VW Touareg facelift este aproape gata! Actualizările cheie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Este anul facelift-urilor pentru cele mai populare SUV-uri europene germane! După ce modelele Mercedes GLE şi BMW X5/X6 l-au primit, urmează unul pentru Porsche Cayenne, dar şi pentru VW Touareg!

Noul Touareg facelift camuflat își parcurge ultimii kilometri de teste în Laponia suedeză. Deși modificările de design sunt încă ascunse sub un cod QR supradimensionat, imaginile prototipului deghizat oferă deja o previzualizare concretă a primelor detalii tehnice.

În față, de exemplu, se pot vedea farurile nou dezvoltate IQ.LIGHT HD Matrix LED. Acestea vor fi conectate cu o bandă luminoasă. Fasciculele luminoase vor fi generate de un total de 38.400 de micro LED-uri. Potrivit VW, ele transformă noaptea în zi și asigură mult mai multă luminozitate pe drum, dar fără a orbi traficul din sens opus.

Fiecare far va conține 19.200 de micro LED-uri. Sistemul matrix va mai fi capabil de proiecția unui covor interactiv de lumină pe banda folosită pentru deplasare. Funcţia Lane Light va face conducerea pe timp de noapte mai confortabilă și va facilita circulația pe șantiere înguste în întuneric, deoarece covorul va ilumina în mod optim banda.

Noul Touareg facelift va mai fi primul model VW cu o emblemă iluminată în partea posterioară, pe hayon. Din ianuarie 2023, insigna Volkswagen aprinsă în roșu este permisă și în Europa. Anterior era permisă numai pe piețe precum China sau SUA.

Volkswagen a făcut modificări şi la şasiu. Printre altele, acum este utilizat un senzor de sarcină pe acoperiș, care este conectat cu electronica șasiului. Avantajul este o agilitate crescută atunci când acoperișul nu este încărcat. Dacă, pe de altă parte, este instalat un portbagaj de acoperiș, senzorul recunoaște acest lucru și transmite aceste informații către sistemele de asistență precum ESC. Acest lucru crește stabilitatea de conducere a Touareg-ului cu AWD.

Trenul de rulare standard cu arcuri din oțel și cel opțional cu suspensie pneumatică cu două camere au primit, de asemenea, o nouă configurație pentru a obține o lățime de bandă și mai mare între confort maxim și performanță optimă.

La interior, modelul va veni în continuare echipat cu un Innovision Cockpit. Este operat prin intermediul unui monitor tactil central de 38.1 cm (15 inchi), a volanului multifuncțional și a elementelor analogice precum controlul volumului din consola centrală. Innovision Cockpit oferă, printre altele, navigație precisă pe bandă și hărți HD de înaltă rezoluție. Controlul vocal a fost, de asemenea, modernizat. Integrarea aplicației prin smartphone și App Connect (Apple CarPlay şi Android Auto) se poate face acum și wireless.

Nivelul înalt de calitate al lui Touareg a fost sporit în continuare prin evaluarea feedback-ului clienților: de exemplu cotierele și panourile consolei centrale sunt mai moi.

Premiera modelului este programată pentru vara lui 2023. Modelul de performanță Touareg R eHybrid va rămâne versiunea de top.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/