(video) Aston Martin a venit oficial în România împreună cu noul AM-RB 003 Concept

Celebrul producător britanic de mașini sportive de lux, compania Aston Martin, a deschis prima sa reprezentanță din Europa Centrală și de Est la București (Calea Bucureştilor nr. 91 A, Otopeni). Cele mai apropiate centre Aston Martin de această zonă se aflau anterior la Viena sau Istanbul.

Inaugurarea a avut loc în prezența domnului Dr. Andy Palmer, CEO și Președinte al grupului Aston Martin Lagonda precum și a Excelenței Sale Andrew Noble, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București.

“Sunt onorată să anunț astăzi deschiderea oficială a reprezentanței regionale Aston Martin. Este un moment de mândrie pentru noi și pentru toți românii. Există o echipă entuziastă dedicată exclusiv acestui proiect și o infrastructură realizată special, conform celor mai înalte standarde ale Aston Martin, având dotări tehnologice de ultimă generație. Toate serviciile vor respecta standardele internaționale ale grupului Aston Martin. Îmi doresc foarte mult ca reprezentanța din România să devină un punct de reper și un model de succes în cadrul prezenței internaționale a Aston Martin”, a declarat Camelia Bazac, CEO al Forza Rossa Holding.

La rândul său, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, E.S. Andrew Noble, a precizat:

“Aston Martin, unul dintre cele mai apreciate branduri britanice, cu o tradiție de peste 100 de ani, dă un semnal puternic privind soliditatea și caracterul inovativ el economiei britanice. Totodată, evenimentul de astăzi este un exemplu al relațiilor economice în creștere dintre țările noastre. Marea Britanie și România au de peste 15 ani un parteneriat strategic la a cărui reînnoire lucrăm împreună cu Guvernul României, astfel încât să reflecte relația specială bilaterală din prezent și ambițiile pentru viitor”.

Şi Andy Palmer, preşedintele Aston Martin Lagonda și CEO al grupului britanic, a subliniat:

“Sunt încântat să inaugurez această reprezentanță cu adevărat remarcabilă în București. Dedicarea echipei dealerului local pentru brandul nostru demonstrează încrederea lor în viitorul Aston Martin și în planul nostru pentru următorii 100 de ani”.

FOTO: autoevolution.com

După ceremonia de inaugurare, în cadrul evenimentului a fost prezentat în premieră absolută, după debutul din cadrul Salonului Auto de la Geneva 2019, conceptul unui hipercar numit Aston Martin AM-RB 003. Modelul vine să continue linia începută cu Aston Martin Valkyrie și Valkyrie AMR Pro, fiind a treia super mașină din povestea de succes a motoarelor Aston Martin poziționate central.

De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să exploreze îndeaproape un monopost de Formula 1.

Centrul Aston Martin București funcționează într-o locație construită special și dedicată exclusiv acestui brand britanic iconic. Suprafața de 1.500 de metri pătrați include o zonă de showroom, una de lucrări post vânzare (service) și o parcare subterană.

Modele Aston Martin disponibile în România sunt: DB11 Coupe, DB11 Volante, Rapide AMR, noul Vantage și noul DBS Superleggera.

Aston Martin România va funcționa în cadrul companiei British Motors EEC, parte a Forza Rossa Holding, grup cu o experiență de peste 10 ani în domeniul auto. Aston Martin Bucharest va oferi servicii de vânzare și post-vânzare atât pentru piața românească, cât și pentru ţările învecinate: Bulgaria, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia şi Ungaria.

Apropo, un dealer oficial Aston Martin există şi în oraşul Kiev, capitala Ucrainei.

Vezi şi: (video) Premieră absolută! Unul dintre cele mai mari showroom-uri oficiale Ferrari a fost deschis la Bucureşti

GALERIE FOTO: (sursă: Autoevolution)

Cmentariile sunt închise