(video) Au apărut imagini din interiorul Fremantle Highway, nava care a luat foc lângă Olanda când transporta maşini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nava cargo Fremantle Highway, care transportase la sfârșit de iulie mii de automobile dintr-un port german spre unul din Egipt, dar s-a aprins în drum în apropiere de coastele olandeze, nu s-a scufundat şi a putut fi tractată într-un port apropiat după ce s-a reuşit lichidarea incendiului. Cu această ocazie s-a intrat în interior cu un aparat de fotografiat şi s-au imortalizat, deși nu pe larg, consecințele situației excepționale.

Imaginile arată câteva zeci de automobile complet distruse. Judecând după forma “scheletelor” și locul unde este poziţionat motorul, câteva dintre maşinile arse sunt de model Porsche 911. De asemenea, pot fi observate modele precum Porsche Taycan, MINI Cooper cu cinci portiere și MINI Clubman.

Potrivit ultimelor informații, la momentul incidentului pe navă se aflau 3.784 de mașini, iar acestea erau în principal modele scumpe de marcă BMW, Mercedes-Benz, Porsche, MINI şi chiar Rolls-Royce, potrivit Bloomberg! Din acest număr, 498 erau vehicule pur electrice. Versiunea principală a cauzei izbucnirii incendiului este aprinderea spontană a unuia dintre electromobile din cauza unui defect din fabrică.

De asemenea, potrivit ultimelor informații, aproximativ 1.000 de mașini de pe puntea inferioară a navei au rămas practic intacte, însă acestea nu vor fi predate dealerilor și clienţilor, deoarece, pe de o parte, este dificil să fie scoase rapid de acolo, iar pe de altă parte există temeri că focul le-ar fi putut genera careva probleme ascunse.

Asiguratorii estimează pagubele totale cauzate de incendiul de pe Fremantle Highway la peste 330 de milioane de dolari.

Cmentariile sunt închise