(video) Audi – primul constructor auto din lume care aduce divertismentul VR în producția de serie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi este primul constructor de automobile din lume care aduce divertismentul în format VR de la holoride în producția de serie. Începând din această vară, pasagerii de pe bancheta din spate își pot pune ochelari de realitate virtuală (ochelari VR) și se pot cufunda în diverse formate media, cum ar fi jocuri, filme și conținut interactiv. Principala atracție: conținutul virtual se poate adapta la mișcările de conducere ale mașinii în timp real.

Din iunie 2022, modelele Audi cu cea mai recentă actualizare a modular infotainment toolkit (MIB 3) vor fi compatibile cu holoride. Noua tehnologie a fost introdusă la festivalul South by Southwest (SXSW) din Statele Unite (11-20 martie). Vizitatorii de acolo pot experimenta holoride într-un vehicul în mișcare.

În curând, pasagerii îşi vor putea folosi timpul din călătorii pentru o experiență de joc palpitantă. Din iunie 2022, pasagerii de pe bancheta din spate a unui Audi vor experimenta filme, jocuri video și conținut interactiv mult mai realist folosind ochelari VR. O plimbare cu mașina va deveni un eveniment multimodal de jocuri.

În spatele holoride există o tehnologie care adaptează conținutul virtual la mișcările de conducere ale mașinii în timp real. De exemplu, dacă mașina ia un viraj la dreapta, nava spațială din lumea imaginară va zbura spre dreapta. Dacă mașina accelerează, nava spațială va accelera și ea. Inițiată de Audi, dezvoltarea acestei tehnologii inovatoare VR sau XR (realitate extinsă) este avansată și comercializată pentru diferiți producători de către startup-ul tech entertainment holoride.

Prin această abordare, startup-ul cu sediul în München a stabilit o categorie media complet nouă pe care o numesc Elastic Content – conținut care se adaptează mișcărilor de conducere, timpului de călătorie și traseului de conducere. Rezultatul – experiențe imersive cu un nivel de calitate necunoscut anterior.

Din iunie, anumite modele care sunt dotat cu MIB3 și cel mai recent cluster software vor fi capabile de holoride. Concret, asta înseamnă: Audi A4, A5, A6, A7, A8, Audi Q5, Q7, Q8, Audi e-tron și Audi e-tron GT quattro. Din iunie, modelele Audi menționate vor fi gata pentru holoride pe întreaga piață europeană, precum și în Canada, Statele Unite, Japonia și China. Disponibilitatea holoride în sine poate varia în funcție de piața individuală. Noua tehnologie se va lansa în Germania, Marea Britanie și piața americană. Alte piețe vor urma succesiv.

Pentru a utiliza holoride, o cască de realitate virtuală care a fost activată pentru aceasta trebuie să fie conectată cu vehiculul. Conexiunea este creată wireless prin Bluetooth Low Energy (BLE).

holoride a fost prezentat pentru prima dată la CES 2019 (Consumer Electronics Show) din Las Vegas. În cooperare cu Disney Games și Interactive Experiences a implementat o experiență de joc VR din Universul Marvel pentru mașini.

Pe lângă alte activități și vitrine, în timpul unui roadshow prin California, de la Los Angeles la San Francisco, în vara anului 2021, holoride a vizitat alte studiouri de producție și jocuri pentru a demonstra posibilitățile tehnologiei față de potențialii parteneri.

Vizitatorii Salonului Auto de la München din 2021, sub mottoul potrivit “Să vorbim despre progres”, au fost printre primii care au făcut plimbări demo cu holoride. Participanții la Festivalul de la Salzburg au putut, de asemenea, să se bucure de holoride pe bancheta din spate a unui Audi e-tron și să experimenteze călătoria în timp prin epocile muzicale ale orașului Salzburg în timp ce căutau un tânăr Mozart.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise