(foto) Auto Shanghai 2021: Polestar 1 Special Edition pune capăt producţiei modelului

Polestar a dezvăluit la Salonul Auto de la Shanghai o ediţie specială a primului său model hibrid de înaltă performanţă, a cărui producţie va înceta mai târziu în acest an. Amintim că în total vor fi asamblate doar 1.500 de exemplare pentru piaţa internaţională, toate cu volan pe stânga.

“Este greu de crezut că frumoasa noastră mașină halo ajunge la sfârșitul vieții sale de producție mai târziu în acest an. Am depășit limitele cu această mașină, nu numai în ceea ce privește ingineria, ci și în ceea ce privește designul și execuția sa. Polestar 1 a dat tonul mărcii noastre, iar genele sale sunt evidente în Polestar 2 – așa cum vor fi și în viitoarele noastre produse”, a declarat Thomas Ingenlath, CEO Polestar.

Hibridul de performanță are un corp ușor fabricat din polimer armat cu fibră de carbon, motoare electrice duble pe puntea din spate cu o vectorizare de cuplu autentică și alte componente performante, cum ar fi frânele Akebono și amortizoarele Öhlins reglabile.

Cu o putere combinată de 609 CP și un cuplu maxim de 1.000 Nm, autonomia-i pur electrică de 124 km (WLTP) este încă cea mai mare dintre toate mașinile hibride din lume.

“Această mașină nu a fost concepută pentru a se potrivi într-o cutie. Nu am conceput-o pentru a concura cu alte mașini și nici nu am conceput-o pentru a se potrivi unui anumit client țintă. Polestar 1 semnifică depășirea propriilor noastre limite, explorarea unei noi ere pentru Polestar și lansarea mărcii cu o declarație puternică – și a făcut o treabă excelentă de a captura inimile și mințile fanilor, presei și clienților norocoși care dețin deja unul.”

Polestar anunţă că un număr limitat de sloturi de construcție au rămas disponibile pentru producția finală. Noua ediție specială prevede lansarea a doar 25 de exemplare cu o vopsea aurie mată personalizată (în contrast cu elemente negre), etriere de frână aurii, jante negre, cusături contrastante aurii şi aplicaţii din fibră de carbon în habitaclu.

Amintim că în Germania, de exemplu, preţul de start îi este de 155.000 de euro!

Cmentariile sunt închise