(video) Autobuzul implicat în accidentul din Chişinău e unul din 40 cu posibile defecte! Reacţia şoferului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Autobuzul implicat în accidentul de astăzi din Chişinău circulă pe ruta nr. 47 “Str. Vasile Alecsandri – com. Ciorescu”. Acesta este unul dintr-un total de 40 achiziționate de municipalitate, rulate şi probabil la un preţ avantajos, din Olanda.

Toate sunt de model VDL, fiind produse de compania VDL Bus & Coach originară din Ţările de Jos. Cu ce parcurs au fost importate nu am putut afla deocamdată.

FOTO: IGSU

Conform informațiilor preliminare, autobuzul s-ar fi urnit din loc din cauza cedării fie a mecanismelor propriu-zise de la roţi, fie a frânei de mână. Cauza reală urmează a fi stabilită de specialişti, însă şoferul dă asigurări că a inclus frâna de mână, care apropo este una electronică!

În această ordine de idei recomandăm autorităţilor să inițieze de urgenţă procedurile de examinare şi ulterior de verificare a tuturor celor 40 de autobuze din lot la acest capitol! Nu de alta, dar ar mai putea avea loc precedente!

Apropo, conform portalului achiziţii.md PUA deja caută piese de schimb anume pentru autobuzele VDL, iar acest lucru ar însemna că autovehiculele ar fi fost procurate probabil cu mai multe piese uzate/defecte?!?

Pe lângă cele 100 de autobuze noi ISUZU care vor completa Parcul Urban de Autobuze, mai sunt folosite în prezent alte 18 unităţi marca Volvo şi MAN, care la fel au fost procurate la mâna a doua în acest an, însă din Norvegia.

De notat că pentru procurarea în iunie 2021 a acestor 58 de autobuze second hand, în baza unei licitații desfășurate în primăvara anului curent, în bugetul municipal au fost prevăzuți doar 50 milioane de lei! Conform cursului de schimb actual suma în euro ar fi de €2.515.381, ceea ce înseamnă că un autobuz de asemenea talie s-a cumpărat cu aproximativ 45.000 de euro?!?…

Într-un comunicat de presă lansat de Primăria Chişinău în august s-a menţionat că toate autobuzele rulate procurate au fost supuse verificării tehnice, iar ulterior testate. Totodată şi conducătorii auto au fost instruiți cum să le exploateze corect.

Iată şi o reacţie oficială în urma accidentului:

🔴Reacția DGTPCC în legătură cu accidentul produs în această după-amiază în centrul capitalei, cu implicarea unui autobuz…

Posted by Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație on Wednesday, 8 December 2021

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/