(video) BMW introduce primul program de bonusuri din lume pentru posesorii de maşini PHEV

BMW Group continuă sprijinirea consistentă a mobilităţii electrice. Prin BMW Points, primul program din lume de fidelizare pentru conducătorii automobilelor plug-in hybrid, compania creează recompense suplimentare pentru cota tot mai mare de condus electric în traficul de zi cu zi.

Condusul pur electric – prin urmare fără emisii locale – este recompensat cu BMW Points. Conducătorul este creditat cu un punct pentru fiecare kilometru condus doar în mod electric, iar prin utilizarea acestuia în zonele definite ca zone BMW eDrive, este recompensat cu puncte duble.

Puncte acumulate pot fi transformate ulterior într-un credit care poate fi valorificat la staţiile de încărcare publică BMW Charging. În acest fel, conducătorii unui model BMW plug-in hybrid pot contribui activ la reducerea emisiilor CO2 şi noxe în oraşe, în timp ce reduc suplimentar şi costul de funcționare al automobilului lor.

Noul serviciu digital este disponibil în Germania, Olanda şi Belgia. Alte pieţe vor urma pe parcursul anului 2020.

Serviciul digital BMW Points recompensează conducătorii unor modele plug-in hybrid, ceea ce reduce consumul de combustibil, emisiile CO2 şi poluarea fonică în traficul urban prin condus pur electric, contribuind astfel la creşterea calităţii vieţii în mediul urban. Programul inovator de bonusuri amplifică motivarea conducătorilor de a încărca regulat bateria de înaltă tensiune a maşinii pentru a utiliza autonomia electrică a actualelor modele BMW plug-in hybrid cât mai mult posibil pentru mobilitate fără emisii locale – în special în oraş, dar şi când fac naveta între domiciliu şi locul de muncă.

BMW Points sunt colectate automat în timpul condusului într-un cont de client individual care este integrat în aplicaţia My BMW. Prin urmare, conducătorul unui model plug-in hybrid poate colecta puncte într-un mod convenabil pentru fiecare kilometru parcurs prin propulsie full electrică.

Transformarea punctelor într-un sold de credit este posibilă când a fost atins un anumit nivel. Astfel, 1.250 BMW Points echivalează cu un credit de 10 euro. Pentru 3.000 BMW Points, contul va fi creditat cu 25 de euro, pentru 5.800 BMW Points cu 50 euro. Aceste puncte de bonus pot fi utilizate la terminale de încărcare publice pentru alimentarea bateriei de înaltă tensiune prin intermediul serviciului digital BMW Charging.

La doar câteva săptămâni după lansarea BMW Points pe primele pieţe auto din Europa, se poate vedea deja, pe baza datelor anonimizate ale clienţilor, că aceştia reuşesc imediat să genereze valoare adăugată consistentă, din punct de vedere ecologic şi emoţional, prin colectarea de puncte.

Cu privire la dezvoltarea viitoare a BMW Points, sunt luate în calcul noi modalităţi de colectare a punctelor, precum şi opţiuni suplimentare de valorificare a punctelor colectate. Astfel, crearea de stimulente pentru un comportament de mobilitate durabilă este clar în centrul atenţiei.

Serviciile BMW Points şi BMW eDrive Zones pot fi utilizate standard la toate modelele BMW plug-in hybrid actuale care sunt echipate cu cea mai nouă generaţie a sistemelor de operare şi afişare, sistemul de operare BMW 7.0, precum şi BMW Live Cockpit Plus sau Professional. Aici sunt incluse modelele plug-in hybrid din gamele BMW Seria 3, BMW Seria 5 şi BMW Seria 7, precum şi BMW X5 xDrive45e. Vor urma şi alte modele.

Condiţia preliminară pentru colectarea BMW Points este un cont BMW ConnectedDrive. Clientul poate gestiona nivelul actual de puncte în mod convenabil prin intermediul aplicaţiei My BMW de pe smartphone. BMW Points, când se încarcă bateria de înaltă tensiune, sunt valorificate şi ele prin intermediul aplicaţiei BMW App în combinaţie cu serviciul digital de încărcare BMW Charging.

BMW Points urmează serviciului digital de zone BMW eDrive, care a fost introdus în primăvară. Cu acel serviciu, BMW a preluat un rol de pionierat în promovarea mobilităţii electrice în traficul din interiorul oraşelor. Imediat cum un automobil BMW plug-in hybrid echipat cu acest serviciu intră într-o zonă eDrive, modul de operare trece automat în-un mod de condus pur electric. Zonele eDrive includ zonele urbane oficiale cu emisii reduse din Germania, dar şi alte zone importante ale oraşelor din Austria, Elveţia, Olanda, Belgia, Franţa, Norvegia, Suedia şi Marea Britanie. Pentru recunoaşterea unei zone BMW eDrive, geo-restricţionarea este utilizată prin intermediul GPS. Acest serviciu este disponibil deja în zona a 94 de oraşe europene. Mai multe zone din interiorul oraşelor, care sunt desemnate ca zone BMW eDrive, vor urma în curând.

Serviciile combinate de zone BMW eDrive şi BMW Points vor ajuta să se profite de potenţialul modelelor plug-in hybrid prin reducerea emisiilor în traficul urban interior cât mai mult posibil. Prin combinarea BMW Points şi a zonelor BMW eDrive – toate noi pentru industria auto – BMW Group demonstrează din nou cum îşi foloseşte competenţa tehnologică de nivel ridicat, pentru sprijinirea mobilităţii electrice şi digitalizarea, promovând totodată mobilitatea individuală durabilă.

Modelele BMW plug-in hybrid sunt disponibile până acum în toate segmentele auto relevante, iar cea mai nouă tehnologie a celulelor de baterii le va creşte suplimentar autonomia electrică. Noile funcţii BMW Points şi zone BMW eDrive asigură o utilizare şi mai bună a potenţialului automobilelor plug-in hybrid, întrucât motorul electric al acestora este constant mult mai eficient decât un motor pe benzină sau diesel, în special în traficul urban. Creşterea cotei de condus electric este o contribuție la optimizarea eficienţei şi la reducerea emisiilor, dar şi la scăderea costurilor operaţionale pentru client.

În plus, modelele BMW plug-in hybrid oferă utilizatorilor şi mai multe avantaje în comparaţie cu sistemele de propulsie convenţionale:

  • Economii: condusul electric în oraş este mai ieftin decât prin utilizarea motoarelor pe benzină sau diesel dacă automobilul plug-in hybrid este încărcat acasă sau la muncă.
  • Avantaje fiscale: în Germania de exemplu, maşinile plug-in hybrid de companie sunt taxate doar la jumătate din preţul brut de listă pentru a determina avantajele fiscale la utilizarea privată.
  • Interior mereu la temperatura potrivită: încălzirea şi aerul condiţionat auxiliare sunt disponibile standard.
  • Frânatul este benefic: bateria este încărcată în timpul frânării. La automobilele convenţionale, frânarea generează doar căldură şi uzează frânele.
  • Cel mai bun din ambele universuri: modelele plug-in hybrid oferă plăcerea condusului electric în oraş şi plăcerea condusului specifică BMW pe distanţe lungi.
  • Calitate îmbunătăţită a vieţii în oraşe: prin activarea condusului electric, utilizatorii pot contribui activ la reducerea emisiilor şi a zgomotului de trafic din oraşe.

Cmentariile sunt închise