Noaptea trecută, pe traseul Chișinău-Leușeni, a fost furat cu forţa un S-Class cu aproape 500.000 de dolari în el

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un moldovean, posesor de Mercedes-Benz S-Class, a fost atacat în această noapte pe traseul Chişinău-Leuşeni de către doi necunoscuţi cu cagule pe cap. Acesta ţinea drumul spre Leuşeni, însă la 15 km de capitală a fost forţat să oprească. În automobil se mai afla o femeie, dar care nu este rudă cu şoferul.

Într-un briefing de presă organizat de IGP la ora 12:00, şeful Poliţiei Naţionale Viorel Cernăuțeanu a declarat că există deja suspecţi.

Mai multe detalii nu s-au oferit pentru a nu prejudicia mersul anchetei, însă deschide.md are unele în plus. Potrivit declarațiilor făcute de păgubaș la poliție, un bărbat de aproximativ 50 de ani, ieri în jurul orei 23:45 a fost oprit forţat de un alt vehicul pe traseul M1.

Surse apropiate anchetei susțin că din mașină ar fi coborât două persoane cu cagule pe cap, înarmate cu puşti automate. După ce l-au amenințat cu moartea, l-au deposedat atât de automobil, cât şi de o sumă mare de bani – aproximativ 500.000 de dolari în numerar.

Vezi şi:

Apropo, doar cu câteva zile mai devreme, o femeie de 66 de ani originară din Ucraina a fost jefuită de geanta cu bani în care avea 152.722 dolari, 680 de euro și 170.000 de hrivne, precum și mai multe produse alimentare, patru carduri bancare și un telefon mobil. Infracțiunea a avut loc la 12 martie curent, în jurul orei 5:00. În timp ce transportau femeia de la vama Leușeni spre Chișinău, în apropierea localității Piatra-Albă din raionul Ialoveni, au coborât-o cu forța din unitatea de transport și i-au sustras în mod deschis geanta.

Este vorba despre doi tineri de 28 de ani, din raioanele Strășeni și Telenești, anterior judecați; un bărbat de 38 de ani, din Chișinău, anterior judecat; o femeie de 30 de ani, din municipiul Chișinău, fără antecedente penale și un tânăr de 22 de ani din raionul Strășeni. Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar femeia e cercetată în stare de libertate.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, acțiunile infractorilor fiind calificate prin prisma art. 187 aln. 5 din Codul Penal al Republicii Moldova și riscă de la 12 la 15 ani de închisoare.

În urma măsurilor speciale de investigație au fost depistate și ridicate toate bunurile victimei, la domiciliul executorului infracțiunii, care locuiește într-un sat din raionul Strășeni, sursele financiare fiind ascunse în beci.

Cmentariile sunt închise