(foto) Premieră: Noul Renault Express are cel mai voluminos portbagaj de pe piaţă

Pentru piaţa europeană a fost introdus recent un nou Renault Kangoo din a treia generație, care este mai mare, mai confortabil, mai bogat și mai scump. Dar în afara Uniunii Europene marca va oferi un vehicul mai simplu, dar asemănător la unele capitole, numit Express.

Acesta este un nume istoric pentru marca Renault pentru că astfel era numit predecesorul modelului Kangoo, o autoutilitară pentru livrări care era bazată pe hatchback-ul Renault 5 şi care a fost produsă din 1985 până în 2002. Iar noul Express reprezintă mai degrabă un Dokker serios modernizat.

Caracteristici cheie:

  • Amintim că modelul Dokker a debutat în 2012, este construit pe platforma B0, iar în diferite țări a fost şi încă mai este vândut pe ultima sută de metri sub mărcile Dacia sau Renault. Mai nou, conducerea grupului Renault a decis să-l ia din portofoliul Dacia şi l-au transferat complet în gama Renault. Versiunea sa Express Van va fi, de asemenea, oferită pe piața europeană, dar cea dedicată pentru transportul de pasageri este destinată numai piețelor mai puțin bogate din Africa și Orientul Mijlociu.
  • Caroseria modelului Dokker a rămas de fapt aceeași, deși capătul frontal al lui Express este complet nou, proiectat în același stil ca și mașinile moderne ale mărcii. Din această cauză, lungimea a crescut cu 31 mm (până la 4.394 mm). 
  • Ușile glisante cu deschideri late de 716 mm, ușile articulate din spate, geamuri caracteristice – toate acestea au rămas neatinse. 
  • Express are faruri cu halogen simple și un diametru al jantelor de cel mult 16 inci. Garda la sol îi este de 160 mm.
  • Noul interior îi este aproape la fel ca cel dintr-un Duster. Printre caracteristicile moderne se numără un sistem multimedia Easy Link cu un ecran tactil de 8.0 inci, o cameră video cu vedere din spate, un încărcător wireless pentru telefoane și un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte.
  • În echipare de bază însă nu include nici sistem de climatizare şi niciun asistent electronic, iar volanul este încă reglabil doar pe înălţime. În loc de radio există un sistem Connect R&Go, care include un receptor radio, două difuzoare, un suport pentru un gadget, un conector USB și comunicație Bluetooth. Instalând o aplicație specială pe un smartphone, proprietarul îl poate conecta la mașină și folosi în locul de sistem multimedia. În același timp, chiar și pentru această echipare se poate comanda o cameră video retrovizoare care transmite imaginile pe un mic afişaj din oglinda interioară.
  • În al doilea rând, totul este la fel: o canapea cu trei locuri, rabatabilă în proporţie 60:40, cu trei seturi de suporturi ISOFIX. În loc de geamuri acţionate complet electric, ușile glisante sunt echipate cu ferestruici care se pot deschide.
  • Ca și anterior, spătarele nu pot fi rabatate orizontal. O podea plată se poate forma dacă acestea se strâng complet cu tot cu pernele de şezut şi sunt ridicate în poziţie verticală.
  • Volumul portbagajului este numit unul record pe piaţă: minim 800, maxim 3.000 de litri. Iar capacitatea totală a tuturor compartimentelor și nișelor din cabină este de 54 de litri.
  • Deoarece Renault Express nu va apărea în Europa, motoarele sale îndeplinesc vechile standarde ecologice Euro 5. Sub capotă va putea avea un benzinar 1.6 SCe (110 CP) combinat cu o cutie mecanică în cinci trepte sau un turbo diesel 1.5 dCi (95 CP) + o cutie mecanică în şase trepte.

Producția modelului Renault Express va avea loc la uzina mărcii din Maroc. Pe piaţă va fi disponibil din luna mai.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/