(video) Autoritățile centrale se laudă cu un pod reconstruit de la zero în mai puțin de un an

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi a fost redeschisă circulația pe un pod de peste Răut, amplasat pe drumul R12 Dondușeni – Drochia – Pelinia, la km 59+960, în apropiere de intersecția cu traseul M5 (aproximativ 15 km la nord de Bălți). Construit la începutul anilor 70, podul nu a beneficiat de lucrări capitale până la demararea reconstrucției în februarie 2024.

Lucrările au fost finalizate cu trei luni mai devreme decât termenul limită inițial, sfârșitul lunii decembrie, datorită eforturilor constante, unei bune organizări și mobilizări eficiente.

🌉 𝐏𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐚̂𝐮𝐥 𝐑𝐚̆𝐮𝐭 – 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐜𝐮 𝟑 𝐥𝐮𝐧𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐝𝐞𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞!🚗 Astăzi a fost redeschisă circulația pe podul peste râul Răut, amplasat pe drumul R12 R8 –Dondușeni-Drochia-Pelinia-M5, km 59+960.🏗 Construit la începutul anilor '70, podul nu a beneficiat de lucrări capitale până la demararea reconstrucției în februarie 2024.⏳ Anunțăm că lucrările au fost finalizate cu 3 luni mai devreme decât termenul limită inițial, datorită eforturilor constante și organizării eficiente.🌁 Podul din proximitatea localității Pelinia, are o lungime de 55,49 m, 3 deschideri, două benzi de circulație rutieră și trotuare pentru pietoni, asigurând un trafic fluent și sigur.🚧 Lucrările realizate în cadrul proiectului au inclus demolarea totală și construcția unui nou pod peste r. Răut.🔰 Acest pod are o importanță strategică, asigurând continuitatea drumului național R12 peste râul Răut, facilitând astfel transportul pe direcția Dondușeni-Drochia-Pelinia.✅ Continuăm să construim!#PodulRăut #Infrastructură #DezvoltareDurabilă #ASD #SiguranțăRutieră

Posted by Administraţia de Stat a Drumurilor on Friday 27 September 2024

Podul din proximitatea localității Pelinia are o lungime de 55.49 metri, trei deschideri, două benzi de circulație rutieră și trotuare pentru pietoni, asigurând un trafic fluent și sigur. Structura podului include două culee și două pile. Acesta are o importanță strategică deoarece asigură continuitatea drumului național R12 peste râul Râut, pe sensul de circulație Dondușeni-Drochia-Pelinia.

Lucrările realizate în cadrul proiectului au inclus demolarea totală și construcția unui nou pod peste Răut. S-au efectuat:

  • demolarea tuturor elementelor căii podului;
  • demontarea grinzilor vechi și montarea grinzilor noi, cu lungimea de 16.76 m;
  • demolarea zidurilor de gardă, riglelor și piloților la toate pilele și culeele;
  • execuția stâlpilor, radierului, banchetelor și zidului de gardă;
  • execuția elementelor căii podului și a racordării;
  • consolidarea structurii și instalarea parapetelor de siguranță etc.

Valoarea totală a proiectului constituie 23.887.890 lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

Vezi și: (video) Podul dintre punctele de trecere ale frontierei Leuşeni-Albiţa a fost reparat cu succes

Cmentariile sunt închise