(video) Autoritățile din Seul impun restricții de încărcare pentru mașinile electrice în urma unui mare incendiu

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Autoritățile din Seul, capitala Coreei de Sud, au decis să reglementeze încărcarea și parcarea mașinilor electrice. De acum înainte, cele cu un nivel de încărcare a bateriei mai mare de 90% nu vor avea permisiunea să intre în parcările subterane, iar pentru stațiile din zona urbană se va impune limită de încărcare de 80%.

Motivul pentru înăsprirea reglementărilor a fost un incendiu îngrozitor care a avut loc la început de august în parcarea subterană a unui complex de apartamente din Incheon, oraș la vest de Seul. Stingerea sa a durat mai mult de opt ore!

Ulterior s-a aflat că flăcările s-au răspândit pentru că sistemul de stingere a incendiului nu a reacționat deloc pentru că ar fi fost deconectat.

Incendiul a fost generat de un sedan Mercedes-Benz EQE, care a luat foc ca un chibrit fără niciun motiv aparent și a ars de tot. Împreună cu acesta, alte 140 de mașini au ars, iar în total aproximativ 880 de vehicule au fost avariate.

Mai mult, 23 de persoane au fost rănite și au ajuns la spital, iar alte peste 700 au trebuit să fie evacuate de urgență din zona de locuințe. Drept urmare, 1600 de proprietăți au rămas fără apă și electricitate pentru o săptămână.

Situația a necesitat un răspuns din partea autorităților, astfel încât măsurile luate nu sunt surprinzătoare. În plus, sunt avute în vedere restricții similare pentru terminalele de încărcare private. Reglementările vor intra în vigoare în septembrie.

Dar împotriva noilor reguli s-au găsit deja potrivnici. Printre aceștia se numără profesorul Yoon Won, șeful Centrului de cercetare a tehnologiei bateriilor, organizat de Universitatea Sungkyunkwan și Samsung SDI. În opinia sa, procesul de încărcare nu este un factor determinant în ceea ce privește pericolul de incendiu. El a subliniat, de asemenea, că mașinile electrice moderne nu au posibilitatea de a încărca bateria la 100% (capacitatea efectivă a bateriei este mai mică decât cea maximă) și a calificat restricțiile impuse drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

Un oficial Mercedes-Benz fotografiază un EV care a luat foc în Incheon, Coreea de Sud, în timpul unei investigații pe 8 august 2024 (Captură Foto: News1)

Conform statisticilor, în ultimii trei ani în Coreea de Sud au fost înregistrate 139 de cazuri de incendii la mașini electrice. Dintre acestea, 68 în timpul condusului, 36 într-o parcare și 26 în timpul încărcării. Mercedes-ul EQE se afla într-o parcare în momentul incendiului, dar nu era conectat la un încărcător.

Mercedes-Benz Korea Ltd. a dezvăluit numele producătorilor celulelor bateriilor sale, pe fondul presiunilor tot mai mari din partea guvernului și a clienților. În gama de sedanuri EQE, doar versiunea EQE 300 are baterie CATL. Restul utilizează celule de la Farasis Energy Inc.

„Cooperăm cu investigațiile autorităților [coreene] pentru a afla cauza exactă a incidentului”, a declarat Mercedes-Benz Korea, referindu-se la incendiul din 1 august. „Facem tot posibilul să identificăm cauza principală și să luăm măsuri drept urmare.”

Între timp, după câteva zile de la acest incident, un alt incendiu a implicat o KIA EV6. Însă pompierii au reușit să intervină și nu au permis răspândirea flăcărilor.

Cmentariile sunt închise