(video) Avanpremieră sub camuflaj: Noua generaţie VW Passat, doar în format break
Trendul continuă. Conducerii concernului Volkswagen i-a plăcut ideea de a dezvălui noi modele iniţial sub camuflaj pentru a menţine interesul publicului faţă de ele până la premiera completă. Şi a decis să procedeze într-un mod similar cu noua generaţie VW Passat, care participă acum într-o sesiune finală de teste.
Noul Passat B9 va debuta la 50 de ani de la introducerea primei generaţii în 1973 şi iată că informaţiile anterioare se confirmă: va exista doar în format break!
Caracteristici cheie:
- Noul Passat nu mai este un automobil dezvoltat independent! Producătorul a dorit să elimine modelul din gamă, ceea ce a făcut în cazul sedanului care a fost înlocuit de noul ID.7, însă pentru a-şi menţine prezenţa în nişa break-urilor a decis să facă echipă cu Skoda. Noul Superb Combi va sta la baza noului Passat Variant!
- Interesantă istorie a ajuns să aibă modelul, nu? Primul Passat a fost o versiune simplificată a lui Audi 80, iar noul model devine o variantă de Skoda Superb. Acum cele două maşini vor fi unificate nu doar printr-o platformă și un set de agregate, ci și printr-un corp (doar cu design diferit). Mai mult, ambele modele de nouă generaţie vor fi produse la uzina VW din Bratislava.
- Noul Passat are 4.917 mm lungime, cu 144 mm mai mult decât B8 Variant și cu 55 mm mai lung decât actualul Superb Combi! În lăţime a crescut cu 20 mm (până la 1.852 mm), iar în înălțime cu 7 mm (până la 1.482 mm). La ampatament s-au adăugat 50 mm pentru un total de 2.841 mm (cu 5 mm mai mult decât are Superb).
- Familia de modele Passat mereu s-a remarcat printr-un volum generos pentru bagaje. Pentru noua generaţie, volumul portbagajului sub raft a fost mărit de la 650 la 690 de litri, iar cu bancheta spate rabatată a crescut de la 1.780 la tocmai 1.920 de litri! Iar distanța dintre cele două rânduri de scaune a crescut cu aceiași 50 mm ca și ampatamentul. S-ar putea monta liber un al treilea rând de scaune pentru pasagerii minori, însă o astfel de opţiune nu se oferă.
- Designul bordului este făcut asemănător cu al noului Tiguan.
- Şoferul va avea în faţa sa un monitor de 10.25 inchi fără vizor (cu patru teme grafice).
- Sistemul multimedia va rula pe un ecran tactil de 12.9 sau unul de ditamai laptop de 15 inchi (38 cm în diagonală)! Sub acesta există glisoare tactile pentru controlul climatizării.
- Opţional va fi un head-up display cu proiecţie pe parbriz.
- Pe tunelul central nu mai există un levier al cutiei de viteze DSG. Funcțiile acestuia sunt atribuite unei manete din dreapta volanului. Cu toate acestea, va exista în continuare oferta unei cutii de viteze mecanice, cu levier la locul său.
- Volanul multifuncțional are butoane fizice după ce s-a anunţat renunţarea la cele tactile, în urma recenziilor clienţilor, care le-au considerat incomode şi impracticabile.
- Mult mai multe suprafeţe vor fi acum acoperite cu plastic moale de calitate superioară (soft touch). În general, VW spune că datorită materialelor de înaltă calitate și izolației fonice eficiente, calitatea generală și confortul sunt duse la un nou nivel.
- Printre opțiuni se vor număra faruri IQ.LIGHT LED matrix care pot ilumina până la 500 de metri în faţa maşinii (stopurile au o bandă LED continuă care le uneşte) şi scaunele ergoActive reglabile în până la 14 direcţii, cu masaj cu climatizare controlată.
- Gama va păstra motoarele turbo pe benzină 1.5 TSI și 2.0 TSI, precum și turbodieselul 2.0 TDI, inclusiv în versiuni mild hybrid. În funcţie de motor se va putea opta pentru tracţiune faţă sau integrală.
- Dar accentul principal este pus pe o unitate de propulsie plug-in hybrid cu o baterie de 20 kWh în loc de 13 kWh. Cu aceasta se va putea atinge o autonomie electrică de până la 100 km.
- Şi dacă acum Passat GTE mai este oferit într-o singură versiune cu 218 CP, noua generaţie va propune două – cu 204 şi 272 CP.
- În plus, încărcarea AC va fi mai rapidă pe toate versiunile eHybrid, iar încărcarea DC va fi, de asemenea, posibilă în mod standard pentru prima dată.
- Sunt implementate numeroase măsuri individuale pentru a îmbunătăți condusul, precum: creșterea rigidității unghiului camber al roţilor și o mai mare forță laterală de direcție a punții spate cu patru brațe (ceea ce duce la o stabilitate crescută a punții spate și, implicit, la o siguranță sporită în conducere), un nou sistem de direcție electromecanică, stabilizatoare anti ruliu și amortizoare modificate, dar și adaptări pentru diferite jante. Raportul de direcție mai direct și ampatamentul mai lung au un efect pozitiv suplimentar asupra caracteristicilor de conducere.
- Actualizarea principală a platformei MQB Evo este suspensia adaptivă DCC Pro opțională. Noile amortizoare au două supape separate pentru recul şi compresie, astfel că diferența dintre modurile Comfort și Sport ar trebui să fie mai pronunțată. Vor exista în total 15 presetări pentru suspensie, astfel că amortizarea ideală este calculată pentru fiecare roată și ajustată în fracțiuni de secundă.
- Un Vehicle Dynamics Manager este parte din echipamentul standard: este un sistem MQB care și-a sărbătorit debutul în actualul Golf GTI. Sistemul controlează funcțiile diferențialelor electronice blocabile (XDS) și componentele de dinamică laterală ale amortizoarelor controlate din sistemul DCC Pro. Datorită acestui manager, manevrabilitatea devine mai neutră, stabilă, agilă și precisă prin intervenții specifice pe frânele fiecărei roți și ajustarea selectivă a durității amortizoarelor pe fiecare roată.
Premiera noului VW Passat va avea loc la sfârşitul verii, însă startul producţiei este programat abia pentru începutul lui 2024.
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise