(video) Avanpremieră: Toyota anunță noul bZ3 – al doilea model din seria electrică bZ

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota Motor Corporation a anunțat astăzi spre noul bZ3, al doilea model din seria sa de electromobile numită beyond Zero. bZ3 este un sedan electric cu baterie dezvoltat în comun pentru piața chineză de către BYD TOYOTA EV TECHNOLOGY CO., LTD. (BTET) – o întreprindere mixtă înființată de Toyota și BYD Company Ltd. (BYD), în parteneriat cu FAW Toyota Motor Co. Ltd. (FAW Toyota). 

Modelul va fi produs și vândut prin intermediul rețelei de dealeri FAW Toyota. Despre planuri de export deocamdată nu se cunoaşte nimic.

În dezvoltarea bZ3, Toyota, BTET și FAW Toyota au lucrat îndeaproape pentru a oferi cele mai bune produse clienților din China – cea mai mare piață de maşini electrice cu baterii din lume. Peste 100 de ingineri Toyota din departamentele de design, producție, inginerie și control al calității au participat la dezvoltare, lucrând la unison cu inginerii de la BYD și FAW Toyota.

Toyota bZ3 se naște din colaborarea și sinergia celor trei companii în dezvoltare (Toyota), producție de mașini (FAW) și tehnologia bateriilor (BYD). Punctele forte combinate ale fiecărui membru au dus la o valoare nouă fără precedent și la experiențe noi pentru clienți.

Noul Toyota bZ3 oferă clienților o experiență auto inedită bazată pe trei cuvinte cheie: electrificat, dinamic și plăcut. Modelul folosește platforma e-TNGA pentru a obține o conducere mai plăcută, inclusiv performanțe mai receptive, cu un centru de greutate scăzut și o stabilitate excelentă de manevrabilitate. Poziția de conducere este configurată pentru a minimiza încordarea musculară, pentru a reduce oboseala pe distanțe lungi și pentru a crea o experiență plăcută de condus. Mișcarea, întoarcerea și oprirea au fost reglate fin folosind expertiza Toyota perfecționată de-a lungul deceniilor de experiență în fabricarea de mașini și sporturile cu motor. Rezultatul este o călătorie mai confortabilă atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

Sistemul de electrificare combină noua baterie litiu-ion LFP şi motoare electrice de la BYD, iar autonomia maximă declarată depăşeşte 600 km în ciclul CLTC. Structura bateriei, sistemele de răcire, control și monitorizare a siguranței au fost toate proiectate de la zero pentru această mașină, făcând sistemul său de electrificare de înaltă calitate eficient, avansat, sigur și fiabil.

În plus, Toyota și-a valorificat experiența în electrificare pentru a reduce degradarea bateriei, cu obiectivul de dezvoltare de a asigura o capacitate de 90% chiar și după zece ani de utilizare (se menţionează că nu este garantată în toate condițiile), pentru liniștea sufletească a clienților.

Automobilul electric măsoară 4.725 x 1.835 x 1.475 x 2.880 mm. În comparaţie cu un Corolla Sedan este mai lung cu 95 mm, mai lat cu 55 mm, mai înalt cu 40 mm. Iar la capitolul ampatament stă mai bine decât un Camry cu ai săi 2.825 mm. Jantele pot măsura între 16 şi 18 inchi.

Vehiculul are formatul de design asemănător cu un rechin-ciocan al seriei Toyota bZ. Are o silueta relaxată, combinând ampatamentul lung specific unui BEV cu cabina lungă a unui fastback. În plus, exteriorul emană stabilitate și prezintă un profil extrem de modulat și elegant, care sugerează un sentiment liniar de viteză. 

Colțurile barei de protecție pun în evidență ghidajele de aer și perdele de aer care iau în considerare fluxul de aer, în timp ce mânerele plate ale ușilor, jantele din aluminiu și bara de protecție posterioară modelată pentru a reduce rezistența aerului au ca rezultat o aerodinamică de vârf din clasă, cu o valoare Cd de 0,218.

Interiorul cu cinci locuri dispune de sistemul Digital Island care integrează un afișaj central vertical mare cu o consolă de tip tavă. Pe lângă încărcarea fără fir, integrează funcții pentru conectarea smartphone-urilor și multimedia, oferind o nouă experiență clienților. 

Aerul condiționat, muzica, deschiderea portbagajului și alte comenzi sunt, de asemenea, integrate în monitorul mare, iar controlul vocal avansează foarte mult confortul și inovația. Interesant îi este şi volanul ca formă, dar şi faptul că are butoane pentru semnalizatoarele de direcţie.

Specificațiile finale ale vehiculului vor fi anunțate la începutul vânzărilor, dar se ştie că va exista în două versiuni cu un singur motor posterior (184 sau 245 CP). Până atunci, Toyota ne-a arătat teaserul următorului model bZ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata