(video) Batmobilul original din filmul din 1992 a fost scos la vânzare! Detalii neștiute până acum

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe Classic Auto Mall, pentru 1.5 milioane de dolari, a fost scos la vânzare un batmobil. Aceasta nu este o replică, ci maşina originală care a participat în filmările Batman Returns în 1992!

Mașina a fost filmată în scena în care Pinguinul a obținut capacitatea de a controla de la distanță Batmobilul. Batman se afla în cockpit, dar nu avea control asupra mașinii, până la un moment.

Batmobile apar periodic la vânzare în întreaga lume. În cea mai mare măsură toate sunt un rod al muncii fanilor filmelor din franciză. Dar acum este oferită la vânzare o mașină care i-a văzut pe platourile de filmare pe Michael Keaton, Danny DeVito, Michelle Pfeiffer și Christopher Walken.

Mașina are peste șase metri lungime și are la bază, dacă nu ştiaţi, șasiul unui Chevrolet Impala cu tracţiune spate din 1980. Majoritatea exemplarelor construite pentru filmele din 1989 și 1992 erau propulsate de motoare V8, însă cel din imagini este un electromobil care poate atinge maximum 50 de km/h!

Interesant mai este de remarcat că autovehiculul este unul cu trei locuri pentru pasageri şi două posturi de control. În spatele scaunelor principale mai există un loc pentru cascador, cu volan şi pedale separate. Mașina mai are aruncătoare de flăcări funcționale.

Toată această fantezie din fibră de sticlă stă pe jante personalizate de 15 inchi, învelite în anvelope Mickey Thompson. Suspensia este independentă şi cu perne de aer pe toate roţile.

Filmele live-action ale lui Tim Burton, Batman (1989) și Batman Returns (1992), au prezentat o versiune diferită a Batmobilului, care reflectă versiunea Art Deco a orașului Gotham. Mașina a fost proiectată de ilustratorul conceptual Julian Caldow și construită de echipa de efecte speciale a lui John Evans la studiourile Pinewood din Anglia.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise