(video) BMW detaliază singurele modele Seria 5 de nouă generație care pot consuma mixt un litru de benzină

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul BMW Seria 5 Sedan oferă acum întreaga gamă de tehnologie de propulsie electrificată. La doar câteva săptămâni după lansarea pe piață a noului BMW i5 complet electric și a variantelor cu motorizare mild hybrid de 48V, două modele plug-in hybrid vor fi deja lansate în noiembrie.

Ambele dispun de cea mai recentă tehnologie BMW eDrive pentru sistemele PHEV, care este combinată pe BMW 530e Sedan cu un motor pe benzină cu patru cilindri, iar pe BMW 550e xDrive Sedan cu unul cu şase cilindri în linie.

Caracteristici cheie:

  • Motorul electric, dezvoltat special pentru propulsia hibridă, este integrat și în transmisia Steptronic Sport cu opt trepte, împreună cu electronica sa de putere. Unitatea de propulsie foarte integrată este deosebit de eficientă și contribuie cu până la 145 kW/197 CP şi 280 Nm (pe 550e) sau 135 kW/184 CP şi 250 Nm (pe 530e) la puterea maximă.
  • O inovație brevetată este utilizată în noile modele PHEV pentru a crește dezvoltarea puterii motorului electric: cuplul nominal de până la 280 Nm este crescut până la 450 Nm printr-o pre-transmisie, care este aplicată efectiv la intrarea transmisiei din partea motorului. În acest fel, motorul electric compact generează un cuplu suplimentar de antrenare care altfel ar fi posibil doar cu un motor electric mai mare. Cuplul suplimentar este clar vizibil atât la accelerare, cât și în timpul sprinturilor intermediare.
  • În combinație cu cea mai recentă generație de tehnologie BMW eDrive pentru modelele PHEV şi motorul pe benzină de 3.0 litri şi cu șase cilindri în linie din noul BMW 550e xDrive Sedan, se generează o putere de sistem de până la 489 CP și un cuplu maxim de 700 Nm. Sistemul PHEV își pune puterea pe drum prin intermediul tracțiunii integrale inteligente BMW xDrive.
    • Conform datelor oficiale, autoturismul dat poate realiza 0-100 km/h în 4.3 secunde, fiind la acest capitol al doilea cel mai dinamic din gama actuală, după i5 M60 care are nevoie de 3.8 secunde.
    • Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, iar cea în modul de funcţionare pur electric la 140 km/h.
    • În acelaşi timp se anunţă datele despre consum mixt de benzină, consum mixt de energie şi cantitatea mixtă de emisii CO2 generate, toate în conform WLTP: 0.8-1.0 l/100 km, 21.6-23.2 kWh/100 km, 19-23 g/km.
  • Noul BMW 530e Sedan are un motor pe benzină de 2.0 litri cu patru cilindri în linie cu tehnologia BMW TwinPower Turbo și, împreună cu unitatea e-drive foarte integrată, generează o putere maximă a sistemului de 299 CP, iar cuplul maxim este de 450 Nm.
    • Modelul poate accelera de la zero la 100 km/h în 6.3 secunde.
    • Viteza maximă este limitată la 230 km/h, iar în modul de rulare pur electric la 140 km/h.
    • În acelaşi timp se anunţă datele despre consum mixt de benzină, consum mixt de energie şi cantitatea mixtă de emisii CO2 generate, toate în conform WLTP: 0.6-0.8 l/100 km, 19.9-21.7 kWh/100 km, 13-17 g/km.
  • Ambele modele sunt dotate cu o baterie de înaltă tensiune care oferă un conținut de energie utilizabil crescut de până la 19.4 kWh. Puterea maximă de încărcare a fost dublată față de modelele anterioare și este acum de 7.4 kW (0-100% în 3 ore şi 15 minute). De la o priză de uz casnic tradiţională, procesul de încărcare este finalizat în 11 ore și 45 de minute.
    • Autonomia electrică se ridică până la 90 de kilometri conform WLTP pentru noul BMW 550e xDrive Sedan și de până la 103 km conform WLTP pentru noul BMW 530e Sedan. Prin urmare, naveta mai lungă este posibilă și fără a produce emisii locale.
    • Ambele modele își datorează, de asemenea, autonomia lor electrică excelentă proprietăților lor aerodinamice. La fel ca în toate celelalte variante ale noului BMW Seria 5 Sedan, panourile speciale și elementele de deviere a aerului contribuie la o structură optimizată sub caroserie, una care minimizează rezistența aerului. O atenție deosebită a fost acordată și optimizării aerodinamice a caroseriei, pentru a reduce suplimentar emisiile de CO2 și pentru a crește autonomia electrică cu până la 10 km.
    • În timpul conducerii, cea mai recentă versiune de recuperare adaptivă ajută la recuperarea energiei electrice în timpul fazelor de depășire și frânare. Datorită rețelei inteligente, sistemul de control al conducerii poate utiliza datele de navigație și informațiile de la senzorii sistemelor de asistență a șoferului pentru a regla cât de multă putere este recuperată în funcție de situația de trafic respectivă.
    • Dispunerea cu economie de spațiu a bateriei de înaltă tensiune litiu-ion în partea de jos a vehiculului are un efect pozitiv atât asupra centrului de greutate al vehiculului, cât și asupra portbagajului. Cu un total de 520 de litri, volumul de depozitare al modelelor PHEV este la fel de mare ca și al variantelor cu motor cu combustie pură.
  • Ambele modele au o gamă extinsă de echipamente standard în comparație cu modelele mild hybrid.
    • Pe lângă jantele din aliaj ușor de 19 inchi, includ și BMW IconicSounds Electric. În modul de funcționare pur electric, acest sistem oferă un peisaj sonor foarte special: fiecare mișcare a pedalei de accelerație este însoțită de un feedback acustic autentic. Sunetele transparente și sferice au fost dezvoltate în colaborare între BMW Group și renumitul compozitor de muzică de film Hans Zimmer.
    • BMW 550e xDrive Sedan vine, de asemenea, standard cu Adaptive Chassis Professional, care include amortizoare controlate electronic și o suspensie coborâtă, precum și direcție activă integrală.
    • Iar BMW Interaction Bar combină funcționalitatea modernă și designul fascinant ca parte a echipamentului de iluminare ambientală. Unitatea funcțională iluminată din spate, cu structură de suprafață cristalină, se extinde pe toată lățimea planşei de bord până în panourile ușilor și include panouri de control sensibile la atingere pentru controlul ventilației și aerului condiționat și pentru activarea luminilor de avarie.

Ambele automobile sunt disponibile de comandat în Germania la prețul recomandat de vânzare cu amănuntul de 65.300 euro (cu TVA) pentru noul BMW 530e Sedan și 77.300 euro (cu TVA) pentru noul BMW 550e xDrive Sedan. Pentru Republica Moldova nu sunt valabile deocamdată preţuri, însă maşinile vor fi valabile şi pentru piaţa noastră.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise