(video) BMW X3 la apă, cu tot cu șoferiță și căței
Duminica trecută o urmărire chiar ca-n filme s-a petrecut în Los Angeles, iar finalul a fost unul destul de previzibil, cu persoana de la volan în cătușe și mașina sa, un BMW X3, distrus.
În seara zilei de 17 martie, Poliția din Los Angeles a dorit să oprească un BMW X3 al cărei șofer depășise limita de viteză. La volanul vehiculului se afla o femeie care a crezut că poate scăpa de oamenii legii. Cineva probabil i-a spus că cea mai bună metodă ar fi să se îndrepte spre vest cât de mult poate. Doar că la vest de Los Angeles se află Oceanul Pacific, pe-acolo pe unde o navă cu 3500 de mașini Nissan la bord a fost în derivă.
Urmarea a fost că femeie, gonind cu viteza maximă pe care o putea atinge X3-ul ei din prima generație, a ajuns în apă. Conform martorilor, a trecut în viteză peste faleză. După faleză a ajuns pe un ponton iar la capătul pontonului… oceanul. A plonjat cu mijlocul de transport 4×4 în apă, dar tracțiunea integrală nu a ajutat-o. A reușit să iasă din vehicul înainte de sosirea ambarcațiunilor de la paza de coastă.
În autovehicul se mai aflau și doi câini care au reușit să se salveze fără probleme din vehicul. Se pare că înotau mai bine decât stăpâna lor. Șoferița, în schimb, a fost ”pescuită” de către paza de coastă și predată, udă și în cătușe, poliției. Câinii erau uzi dar fără să prezinte semne de oboseală.
Toată aventura aceasta se putea sfârși destul de urât. Din fericire, vehiculul i-a protejat bine pe cei aflați la bord. Doar că nu putea să și plutească suficient de mult și nici să mai înainteze. Nu este prima oară când un autoturism ajunge în apele oceanului. Deseori șoferii au dat vina pe sistemele de navigație prin satelit.
BMW X3 E83 – prima generație
Modelul BMW X3 a fost introdus pe piață în 2003 și a primit un facelift în anul 2006. A fost disponibil atât cu motoare cu benzină cât și turbodiesel. Tracțiunea integrală, cutia de viteze automată și ușurința conducerii l-au făcut favorit pentru mulți cumpărători. A fost produs atât în Austria, cât și în Tailanda, Egipt sau Rusia. În mod interesant, nu a fost produs în Statele Unite și nici în Germania. Din păcate, designul său l-a făcut să nu fie tocmai favorit în gama BMW. Abia generația următoare s-a bucurat de mai mult succes. Cu un astfel de model, un cuplu de moldoveni a filmat cu drona prin Norvegia.
De obicei, mașinile care ajung în apa oceanului sunt trecute la categoria daună totală. Acestea nu mai pot fi înmatriculate în Statele Unite. Deseori ajung însă în Europa de Est unde sunt reparate cu bani puțini și vândute mai apoi ca impecabile. Din fericire la noi în țară un asemenea vehicul nu se poate înmatricula. Totuși, atunci când cineva vă face o ofertă foarte bună pentru un autoturism importat din Statele Unite, să verificați de urme de sare. La noi, din fericire, nu există niciun ocean în care șoferii inconștienți să sară. Dar avem destule râuri prin care se pot scălda cu tot cu mijlocul de transport.
Cmentariile sunt închise