Şeful IGP: Camera video care a înregistrat momentul accidentului de lângă AIC nu captează sunete

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Declaraţii făcute şi pentru TV8.


Şeful IGP Viorel Cernăuțeanu a venit cu o explicație video mai detaliată decât cea făcută ieri pentru un post TV în privința imaginilor video cu momentul accidentului tragic din weekend din preajma Aeroportului, a căror coloană sonoră a stârnit controverse şi indignări.

Pentru Ziarul de Gardă a declarat următoarele:

„Acel video când a fost plasat, cu regret, nu ne-a permis timpul și nici împrejurimile de acolo ca să avem un video calitativ scos de la fața locului. A fost un video fixat și transmis din colegi în colegi, până a ajuns la comunicatorii IGP-ului, unde era cu acel sunet. Nu vreau să justific că a fost o coincidență sau un act intenționat. Acest lucru urmează să fie stabilit de ancheta de serviciu privind acest aspect. 

Acest sistem video de monitorizare nu are un semnal audio, dar dacă a fost o coincidență în procesul când se înregistra de pe monitor, cu telefonul, acel video, sau că a fost ceva intenționat o să fie stabilit ulterior.

Când am publicat acest video nu am încercat să justificăm sau să aducem anumite scuze, că mașina era cu girofar sau cu sunetul pornit. Nici într-un comunicat nu o să găsiți aceste fraze. Știam că trebuia demarată o urmărire penală care să stabilească toate circumstanțele.

La acea etapă erau câteva acuzații în adresa poliției, apărute rapid în spațiul public: că mașina a lovit frontal motociclistul, că mașina poliției îl urmărea pe acel motociclist. Scopul nostru era de a arăta cum a fost momentul impactului și unde, nu de a justifica sau a dezbate celelalte versiuni.”

În plus, Cernăuțeanu a menționat că mașina poliției nu avea prioritate.

„Excludem această versiune, pentru că regulamentul circulației rutiere stabilește că chiar dacă mijlocul de transport cu regim de prioritate se află într-o intersecție el, trebuie să se asigure că nu există niciun pericol și după aceasta să traverseze (…)”

Întrebat dacă IGP va lăsa clipul video pe rețelele de socializare fără a menționa că sunetul nu corespunde imaginilor, acesta a spus că Poliția „își asumă” postarea.

Amintim prevederile din RCR în privința vehiculelor cu regim prioritar de circulaţie:

Vezi și:

Cmentariile sunt închise