(video) BRABUS a pus mâna pe noul Range Rover

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BRABUS a prezentat acum o săptămână în cadrul Pebble Beach Concours d‘Elegance, pentru mulţi fiind ceva neaşteptat, primul program de tuning pentru un automobil marca Land Rover. Băieţii din Bottrop au pus mâna pe noul Range Rover, în particular fiind vorba despre versiunea P530 cu ampatament lung.

Modelul a defilat mai devreme în cadrul evenimentului BRABUS Signature Night 2023 de la sfârşit de iunie, însă detalii au devenit disponibile abia de curând.

Caracteristici cheie:

  • Devine astfel nu doar primul Range Rover modificat, ci reprezintă şi prima intervenţie a atelierului asupra unui motor marca BMW.
  • Designerii au folosit scanarea 3D de ultimă generație și tehnologia CAD pentru a dezvolta componente exterioare aerodinamice care captivează nu numai prin stilul lor sportiv-elegant, ci  oferă și o potrivire superioară, dar și o calitate impecabilă a suprafeței. Toate sunt fabricate din carbon sau plastic PUR la calitate OEM și pot fi instalate pe toate vehiculele cu ampatament scurt sau lung.
    • Complet nouă este bara de protecţie frontală. Elementele din carbon expus sunt disponibile opțional.
    • Bara de protecţie posterioară a fost modificată pentru a putea fi adoptată o extensie care include un difuzor de aer şi două perechi de terminaţii de eşapament din titan-carbon, conectate la sistemul de evacuare din fabrică.
    • Nou este şi spoilerul de pe hayon.
    • Opţionale sunt nişte trepte laterale retractabile electric.
  • La alegere se oferă patru modele de jante BRABUS Monoblock, cu mărimi de 23/24 inchi. Designul lor este suficient de dur pentru a rezista cu ușurință la sarcinile mari generate de vehiculul luxos cu tracțiune integrală. BRABUS a selectat anvelopele SportContact 6 de la partenerul tehnologic Continental pentru acest vehicul.
  • Modulul BRABUS SportXtra este adaptat în mod special la aceste anvelope sporty street. Acesta modifică controlul suspensiei pneumatice stoc și reduce garda la sol cu aproximativ 20 mm.
  • Iar un BRABUS PowerXtra 600 performance upgrade crește puterea motorului V8 twin-turbo de 4.4 litri cu 70 CP. Modulul plug&play este conectat la unitatea de control electronic şi introduce noi instrucţiuni pentru procesele de injecție și aprindere. De asemenea, crește presiunea de supraalimentare.
    • Drept rezultat puterea creşte de la 530 la 600 de cai (la 6.000 rpm), iar cuplul de la 850 la 900 Nm (disponibil tot de la 4.000 rpm).
    • Face maşina 0-100 km/h în 4.5 secunde. Viteza maximă rămâne limitată electronic la 250 km/h.
  • Un alt punct focal al modelului BRABUS este rafinamentul exclusiv al interiorului. Șoferul și pasagerii sunt întâmpinați în praguri de aplicații din carbon cu logoul BRABUS iluminat. Pedalele și suportul pentru picioare din aluminiu adaugă accente sportive. Pentru a asigura funcționarea în siguranță în orice moment, pedalele sunt prevăzute cu știfturi integrate din plastic.
  • Pentru tapiţerie se foloseşte programul BRABUS MASTERPIECE, aplicat cu cea mai mare precizie manuală. Chiar și cele mai extravagante cereri ale clienților pot fi îndeplinite  în aproape orice culoare imaginabilă și în fiecare detaliu minuscul. În acest scop, maeștrii tapițeri se bazează pe o piele deosebit de moale, respirabilă și extrem de durabilă. Microfibra Dinamica poate fi utilizată în calitate de opţiune. Pe maşina din imagini este o tapiţerie în culoarea fisticului.

O maşină exact precum cea din imagini costă 388.000 de euro, preţ de export fără TVA german.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise