(video) Brandul auto Xcite – o nouă ”combinație” rusească precum marca resuscitată Volga

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încercarea de anul trecut a companiei AvtoVAZ a de a reporni fosta fabrică Nissan din Sankt Petersburg a eșuat. Crossoverul Lada X-Cross 5 (în realitate FAW Bestune T77) nu a mai ajuns în vânzare. Dar a doua încercare pare să fi reușit.

Acum, uzina se află sub conducerea NAMI. Și a fost inventat un brand auto separat pentru mașinile asamblate acolo. Se numește Xcite (de la verbul englezesc excite, pronunțat “ixait”), iar primul model Xcite X-Cross 7.

Precum în cazul mașinilor care vor fi produse sub marca resuscitată Volga, care nu sunt deloc niște mașini noi, Xcite vine să propună consumatorilor… un alt produs învechit! Cu alte cuvinte, autoritățile ruse doresc să câștige prin a oferi pe piață o mașină nouă, dar care în realitate nu este nouă-nouă…

Xcite X-Cross 7 este în realitate un Chery Tiggo 7 Pro. Și încă modelul prefacelift, adică o mașină din 2020, respectiv veche de aproape cinci ani. De sursa chineză, X-Cross 7 diferă prin embleme și inscripții de identificare. Iar grila de radiator a fost luată de la modelul DR 6.0 (un Tiggo asamblat în Italia pentru piața europeană). Alte diferențe nu mai există.

Lungimea mașinii este de 4500 mm, lățimea – 1842 mm, înălțimea – 1702 mm. Garda la sol declarată este de 190 mm, iar volumul portbagajului variază între 475 și 1500 de litri. În cabină sunt cinci locuri pentru pasageri. Panoul de bord (7.0 inchi) și ecranul de 10.25 inchi al sistemului multimedia au trecut fără modificări.

Nici modificări sub capotă nu există: este valabil un singur benzinar turbo de 1.5 litri (147 CP/210 Nm) + variator + tracțiune față.

Există două echipări la alegere și șase culori metalizate pentru caroserie

Enjoy include patru airbaguri (frontale și laterale), tapițerie a scaunelor cu piele artificială, pachet de iarnă (volan, scaune, parbriz, oglinzi exterioare și duze de spălare a parbrizului încălzite), climatizare pe două zone, suport pentru Apple CarPlay și Android Auto, sistem de acces fără cheie, pornire de la distanță, hayon electric, faruri LED și jante de 18 inchi. Prețul recomandat – 2.5 milioane de ruble, echivalentul a 25.700 de euro.

Echiparea Techno are șase airbaguri, comenzi electrice pentru scaunele frontale, senzori de lumină și ploaie, încărcător wireless pentru smartphone, iluminare ambientală, camere la 360 de grade, un acoperiș panoramic cu trapă. Costă o astfel de mașină mimum 2.636.000 milioane de ruble (27.100 de euro).

Pentru comparație, un Chery Tiggo 7 Pro Max actualizat cu un motor turbo de 1.6 litri (150 CP), DCT și AWD costă în Rusia minium 2.940.000 de ruble (30.220 de euro).

Mașinile Xcite vor fi vândute de către dealeri Lada selectați. Aceștia au organizat în showroom-ul lor zone Xcite dedicate. Vânzările vor începe mai întâi în marile orașe din Rusia. Garanția – trei ani sau 100.000 km.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise