(video) Bridgestone îşi promovează o nouă anvelopă scumpă în cadrul unui studiu îngrijorător

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Odată cu popularizarea acestora, proprietarii de mașini electrice au descoperit brusc că trebuie să schimbe anvelopele mult mai des decât o făceau în cazul mașinilor cu motoare cu ardere internă.

În același timp, o astfel de caracteristică neplăcută a vehiculelor fără emisii de eşapament a fost confirmată de unul dintre cei mai cunoscuți producători de anvelope – Bridgestone. Compania a decis să “remedieze situația” prin dezvoltarea unei anvelope all-season speciale.

Potrivit companiei, anvelopele de pe vehiculele electrice se uzează într-adevăr cu 30% mai repede. Se întâmplă atât din cauza greutății mai mari a electromobilelor, cât și a accelerației lor care este, în medie, mai rapidă. Noua anvelopă mai rezistentă la uzură, numită Turanza EV şi pentru care s-a stabilit un preţ minimal de 289 de dolari per unitate, în funcție de mărime, se găseşte deja la comercianții de peste ocean.

Compania consideră că Turanza EV este exact opțiunea de anvelope care poate fi recomandată pentru vehiculele electrice premium. Este prima care adoptă tehnologia ENLITEN, concepută pentru a rezolva problema uzurii. În plus, conţine un polimer special dezvoltat (adus în producţie în mai puţin de doi ani) – PeakLife – care reduce rezistența la rulare. Iar desenul benzii de rulare QuietTrack este menit să-i scape pe utilizatori de zgomotul inutil. În general, sursa de inspirație pentru dezvoltatori a fost soluțiile touring ale companiei.

Reprezentanții producătorului sunt încrezători că mașini electrice precum cele ale Tesla au fost pe drumuri suficient de mult timp pentru ca proprietarii să tragă anumite concluzii, iar acum oamenii caută noi opțiuni bazate pe ceea ce au învățat în timpul deținerii unei mașini electrice. Compania crede că până la sfârșitul deceniului, 30% dintre mașinile noi de pe piaţă vor fi electrice.

În același timp, uzura accelerată a anvelopelor afectează şi calitatea aerului, pe lângă faptul că ajung mai repede şi în număr mai mare la depozite de stocare/prelucrare. De exemplu în Oslo, unde mașinile electrice reprezintă acum 2/3 din numărul total al celor înmatriculate în capitala norvegiană, aerul conține un nivel “nesănătos” de particule microscopice rezultate din abraziunea anvelopelor pe asfalt.

La dezvoltarea Turanza EV, Bridgestone a testat prototipuri de vehicule electrice populare: toate variantele de Tesla, precum și Ford Mustang Mach-E. Opțiuni în cinci dimensiuni sunt acum oferite, iar alte 13 urmează a fi lansate la începutul lui 2024.

Noua anvelopă este alcătuită din 50% materiale regenerabile și reciclabile. În procesul de producţie se mai utilizează negru de fum reciclat din anvelope scoase din uz, cauciuc sintetic derivat din pungi și sticle de plastic reciclate, ulei de soia regenerabil şi Rice Husk Silica (derivat din coji de orez), toate pentru a contribui la protejarea mediului. Producătorul oferă o garanție pentru 50.000 de mile.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/