(video) BYD Qin Plus 2024 este un sedan PHEV care pur și simplu îngenunchează concurența

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania BYD a început vânzările în masă, în China, ale sedanului PHEV actualizat Qin Plus DM-i. Modelul din gama anului 2024 s-a dovedit a fi cu 20.000 de yuani mai ieftin decât anterior!

Datorită unei astfel de strategii, hibridul a devenit mai accesibil decât cele mai populare sedanuri compacte cu motoare cu ardere internă din țară, precum VW Lavida sau Toyota Corolla.

Caracteristici pe scurt:

  • Hibridul BYD Qin Plus, cu o lungime de 4.7 metri și un ampatament de 2.7 metri, este pus în mișcare de un electromotor cu 180/197 CP în funcție de echipare.
  • Are un sistem de propulsie de tip hibrid în serie.
    • O baterie din seria Blade (de 8.32 sau 18.32 kWh) e montată sub podea și poate asigura până la 55 sau 120 de km autonomie. E încărcabilă și de la sursă externă cu până la 17 kW.
    • Însă există sub capotă și un benzinar (Euro 6, 110 CP/135 Nm) de 1.5 litri și cu patru cilindri în linie (16 supape), doar în rol de generator, care încarcă bateria cu energie.
    • Consumul mixt declarat este de 3.8 litri la sută.
    • Autonomia combinată, cu plinul bateriei și plinul rezervorului de benzină (48 litri), estimativ se poate ridica până la 1.245 km.
    • Cel mai puternic Qin Plus poate face 0-100 km/h în 7.3 secunde.
  • Are un șasiu simplu (în mod evident), cu suspensie independentă MacPherson pe față și o bară de torsiune pe puntea din spate. Frânele sunt cu disc pe toate roțile. O suită de sisteme electronice de condus și asistență, una elementară și obligatorie, nu lipsește (modelul de top e foarte bine dotat la capitolul dat).
  • Monitorul central cu sistem multimedia DiLink 4.0 poate măsura până la 12.8 inchi și se poate întoarce vertical. Scaunele frontale pot fi reglabile electric și încălzite. Există și climatizare automată în funcție de echipare, printre multe altele.

Și acum cel mai interesant! Costul unui astfel de sedan în China începe de la 79.800 de yuani (echivalentul a 200.000 de lei sau 10.300 de euro). Modelul de top ajunge la 16.200 de euro.

Primului proprietar chinez, pentru agregatele electrice, i se oferă o garanție pe viață. Pentru vehicul în general – 6 ani sau 150.000 de km.

Pentru comparație, VW Lavida costase inițial 120.900 yuani, dar recent producătorul i-a redus prețul până la 87.900 yuani. În cazul Corolla, cu reduceri deja aplicate, costă minimum 113.800 yuani (14.700 euro). Iar în Moldova un Logan de bază cu motor de un litru (100 CP) costă 12.980 de euro…

Presa auto din regiune scrie că scopul unui astfel de pas din partea BYD este de a scoate de pe piață sedanurile tradiționale considerate învechite. Pentru a-și crește vânzările, producătorul este gata să sacrifice profiturile pe termen scurt. Nu se știe dacă vor face sau cum vor face față producătorii din Europa și Japonia unei astfel de competiții.

Pentru prima dată, experții au început să vorbească despre „războiul prețurilor” ca fenomen al pieței locale în primăvara anului trecut, pe fondul scăderii masive a costului vehiculelor electrice. Producătorii chinezi au o politică similară și pe piața din Europa, ceea ce a provocat deja o anchetă a UE.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise