Toyota şi-a abandonat fabrica auto din Rusia. Cine este noul proprietar

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rusia a anunţat că fabrica Toyota din Sankt Petersburg a fost transferată către NAMI (Institutul Central de Cercetare şi Dezvoltare de Automobile şi Motoare), autorităţile de la Moscova grăbindu-se să preia cât mai multe active ale companiilor auto care părăsesc piaţa rusă în urma războiului din Ucraina, transmite Reuters.

În septembrie 2022, producătorul auto nipon a decis să oprească producţia de vehicule în Rusia, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, după ce în martie 2022 suspendase producţia la Sankt Petersburg.

Oficialii Toyota nu au făcut imediat comentarii în urma anunţului Moscovei, dar a confirmat transferul și condițiile, cu efect din 31 martie 2023. Niciuna dintre părți nu a dezvăluit o taxă pentru tranzacție, iar Toyota a refuzat să ofere detalii suplimentare despre tranzacție.

„Uzina Toyota din Sankt Petersburg este în această etapă transferată statului. Acordul implică preluarea completă a drepturilor de proprietate ale clădirii, echipamentelor şi terenului”, a informat Ministerul Industriei şi Comerţului.

Instituția a dat asigurări că va relua producţia cât mai curând posibil, însă deocamdată nu e clar ce urmează să se facă. NAMI a preluat deja, anterior, fabricile Renault şi Nissan.

Compania Toyota producea în Rusia modelele populare Camry și RAV4. În 2021, din fabrica funcţională din 2005, au ieşit puţin peste 80.000 de maşini.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/