Toyota a decis să-şi înceteze activitatea de producţie în Federaţia Rusă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota a decis să înceteze producția de vehicule la uzina sa din Sankt Petersburg din cauza logisticii date peste cap. Totul a început din 4 martie, când s-a luat decizia de a suspenda operațiunile de producție la fabrica menționată din cauza întreruperii aprovizionării cu materiale și piese cheie. De atunci, Toyota a monitorizat îndeaproape situația și a evaluat sustenabilitatea viitoare a afacerii sale în Rusia.

„În această perioadă, ne-am păstrat pe deplin forța de muncă și ne-am asigurat că unitatea noastră era pregătită să repornească producția dacă circumstanțele ne permit. Cu toate acestea, după șase luni, nu am reușit să reluăm activitățile normale și nu vedem niciun indiciu că putem reîncepe în viitor.

Decizia de a înceta producția de vehicule Toyota în Rusia nu este una pe care am luat-o cu ușurință. În ultimii 80 de ani, ne-am dezvoltat afacerea și brandul cu sprijinul părților interesate din întreaga lume. Acum trebuie să acționăm într-un mod care să ne permită să protejăm valorile și principiile pe care le-au construit predecesorii noștri și să fim încrezători că le putem transmite generației următoare.

De asemenea, am stabilit că operațiunile noastre din Moscova trebuie să fie optimizate și restructurate – cu obiectivul clar de a menține o organizație eficientă pentru a continua să sprijine rețeaua de retail în furnizarea de servicii continue clienților Toyota și Lexus existenți din Rusia.

Dorim să le mulțumim angajaților noștri pentru munca asiduă și loialitate. Ca recunoaștere a contribuției lor valoroase, le vom oferi asistență pentru reangajare, recalificare și bunăstare, inclusiv sprijin financiar peste cerințele legale”, se menționează într-un comunicat de presă oficial.

Amintim că Toyota a deschis fabrica din Sankt Petersburg, una cu ciclu complet de producție (cu sudură și vopsire a caroseriei) în decembrie 2007 și la început făcea doar modelul Camry. În 2015, capacitatea de producție a fost mărită de la 50.000 la 100.000 de mașini anual, iar în august 2016 a început și asamblarea de RAV4. 

Pe lângă piața internă, mașini produse în Rusia au fost vândute în Kazahstan și Belarus. Anul trecut au părăsit linia de asamblare aproape 81.000 de autoturisme. Din luna martie a acestui an fabrica fusese inactivă, iar angajații erau plătiți cu două treimi din salariu.

Pe lângă închiderea fabricii, Toyota își va reduce personalul din biroul din Moscova. Angajaților fabricii și reprezentanței li se vor oferi sporuri salariale. Cu toate acestea, încă nu se vorbește despre încetarea completă a activității companiei – rețeaua de dealeri continuă să funcționeze. 

Dealerii înșiși, în lipsa livrărilor oficiale de mașini noi, au început să importe mașini prin alte canale încă din vară. Unele showroom-uri au deja mașini Toyota și Lexus aduse din Kazahstan, Emiratele Arabe Unite și chiar din Europa. Mai mult, în sortiment există și modele care nu au fost niciodată vândute oficial în Rusia.

Deocamdată nu există informații clare despre ce se va întâmpla cu fabrica: va fi conservată sau va fi vândută?…

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/